Gratis verzenden vanaf 20,- (NL)
Bestellen zonder account aan te maken!

  • Joost van der Leij, Patrick Busby,Voetbalstatistiek
  • Joost van der Leij, Patrick Busby,Voetbalstatistiek
Joost van der Leij, Patrick Busby,Voetbalstatistiek
Voetbalstatistiek
Filosofie voor voetballers
€ 37.50
24 Bij u in huis op: dinsdagBuiten de faculteit Wijsbegeerte wordt er nergens zoveel over filosofie gepraat als binnen de voetballerij. Een club ontwikkelt vaak een visie en veel trainers hebben hun eigen filosofie. Tegelijkertijd doet data-analyse steeds meer zijn intrede in de voetballerij. Soms gaat dat zelfs ten koste van scouting! In Voetbalstatistiek wordt aan de noodrem getrokken en duidelijk gemaakt waarom data-analyse altijd hand in hand met het oog van een scout moet worden gedaan.

Dit boek maakt duidelijk hoe zeer de voetballerij om risicomanagement draait. Alleen met miljoenentransfers kunnen de Nederlandse clubs het gat met de rest van Europa verkleinen. Maar grote transfers houden ook grote financiële risico’s in. Alleen door alle verschillende visies en filosofieën binnen een club rationeel met elkaar af te wegen, loop je als club het kleinste risico. Data-analyse zoals het tot nu toe wordt gedaan, heeft vaak geen rationele gronden. En daarom lopen clubs onnodige risico’s. In Nederland is er elk seizoen wel een club die sportief gezien tegenvalt.

Dit boek laat zien dat het ook anders kan. Met Bayesiaanse statistiek worden cruciale beslissingen wel rationeel onderbouwd. Hand in hand met professionele scouting zorgt deze nieuwe vorm van voetbalstatistiek ervoor dat clubs uit de problemen kunnen blijven en eerder juist ruimte vinden om sportief en financieel te groeien.Recensie:
Het Parool
Dick Sintenie 22-01-2019
'Het kan een kleine bijbel worden voor voetbalclubs: ­vorige week verscheen het boek Voetbal­statistiek, filosofie voor voetballers, van Joost van der Leij - ­filosoof van de statistiek en docent gedragsbeïnvloeding aan de Vrije Universiteit Amsterdam - en Patrick Busby, internationaal scout. De twee bouwden een datamodel om tot een efficiënte(re) beoordeling van voetballers te komen. Het model biedt clubs handvatten voor verstandig risicomanagement.'

Extra informatie:

Hardback
72000 pagina's
Met illustraties
Januari 2019
413 gram
216 x 140 x 20 mm
EAN: 9789460510915
Attrakt B.V.

24 Bij u in huis op: dinsdag