Welkom bij onze webshop
Wij verzenden naar Nederland en België

  • M. Kindt, P. Boon,De veelzijdigheid van bollen
  • M. Kindt, P. Boon,De veelzijdigheid van bollen
M. Kindt, P. Boon,De veelzijdigheid van bollen
De veelzijdigheid van bollen
Zebra-reeks 9
€ 10.00

Levertijd: 1 tot 3 werkdagen

Dit deel gaat over veelvlakken die op bollen lijken. Zo is bijvoorbeeld een voetbal eigenlijk een veelvlak dat uit vijf- en zeshoeken is opgebouwd. in de natuur vind je dit soort vormen terug bij bepaalde micro-organismen en in de architectuur heeft Buckminster Fuller furore gemaakt met zijn "geodesic domes". Het bolvormige C-60 molecuul staat de laatste jaren sterk in de scheikundige belangstelling. In dit boekje wordt de wiskunde van deze bolvormige veelvlakken bekeken. De lezer speelt daarin een actieve rot door het gebruik van een aantal applets (computerprogramma's), waarmee hij of zij de behandelde wiskundige ideeen op dynarnische wijze kan visualiseren.

De zebra-reeks is ontstaan naar het idee van Jan Breeman om VWO leerlingen in keuze-uren kennis te laten maken met onderwerpen uit de wiskunde die buiten het standaard curriculum vallen, maar wet zeer de moeite waard zijn. De reeks is in eerste instantie bedoeld voor leerlingen uit de hoogste klassen van het VWO, maar is nadrukkelijk ook bedoeld voor allen die belangstelling hebben voor wiskunde en wiskundige toepassingen in andere disciplines.

De teksten zijn ontstaan door unieke samenwerking van docenten VWO, Hogeschool en Universiteit. De auteurs van dit deel zijn Martin Kindt, onderzoeker bij het Freudenthal Instituut in Utrecht en Peter Boon, docent wiskunde en informatica aan het Lek en Linge College te Culemborg en ontwerper van educatieve software bij het Freudenthal Instituut.

Redactie: S. Garst

Extra informatie:
Zebra-reeks 9
Paperback / softback
51 pagina's
Met illustraties
April 2001
129 gram
239 x 170 x 5 mm
EAN: 9789050410663
Epsilon Uitgaven

Levertijd: 1 tot 3 werkdagen