Gratis verzenden vanaf 20,- (NL)
Bestellen zonder account aan te maken!

  Tinka Makaske, Noortje Bos,De werksleutel
  De werksleutel
  NT2-vaktaal en competenties
  € 39.95
  24 Bij u in huis op: zaterdag
  Bestel vóór: 21:00
  Van anderstaligen die een baan hebben, wordt verwacht dat ze goed in het Nederlands kunnen communiceren, de sociaal-culturele codes kennen en uit de voeten kunnen met vaktaal. De Werksleutel is voor anderstaligen de sleutel naar betere taal en werknemerscompetenties op de werkvloer.


  In dit boek staan competenties centraal. Daarbinnen wordt geoefend met verschillende taalvaardigheden. Ieder hoofdstuk behandelt een thema dat belangrijk is op de werkvloer, zoals de eigen functie, de werkplek, veiligheid, werkinstructies en omgaan met moeilijke situaties. Er is aandacht voor empowerment, interculturele communicatie en vaktaal. In elk hoofdstuk gaan de cursisten aan de slag met praktijkgerichte oefeningen en werken ze stapsgewijs toe naar een praktijkopdracht passend bij hun situatie. Via deze opdrachten bouwen zij een eigen portfolio op.

  Bij dit boek hoort een website met video’s, audio, woordenlijsten, antwoorden, feedback- en observatielijsten en een portfolio. Daarnaast zijn er vaktaalwoordenlijsten beschikbaar op het gebied van logistiek, horeca, facilitair, administratief, techniek, detailhandel, zorg, bouw en agrarisch werk.

  De Werksleutel is geschreven voor middenopgeleide anderstaligen met minimaal taalniveau A2 die de B1-route volgen, deelnemen aan taal op de werkvloer-trajecten, of een thematische cursus bij de gemeente of vakgerichte opleiding volgen.

  Tinka Makaske werkt als NT2-docent, is teamleider van de inhoudelijk adviseurs bij NLTraining en redacteur bij Tijdschrift Les. Noortje Bos is werkzaam als NT2-docent, ontwikkelaar en inhoudelijk adviseur voor taal-en werktrajecten bij TopTaal in Amsterdam.


  Extra informatie:

  Paperback / softback
  191 pagina's
  Juli 2022
  335 gram
  242 x 172 x 12 mm
  EAN: 9789046908259
  Coutinho

  24 Bij u in huis op: zaterdag
  Bestel vóór: 21:00