Gratis verzending vanaf € 30
Wij verzenden naar Nederland en België

  • ,Nog altijd baas in eigen buik?
  • ,Nog altijd baas in eigen buik?
,Nog altijd baas in eigen buik?
Nog altijd baas in eigen buik?
een kritische doorlichting van de Belgische abortuswetgeving- en praktijk
€ 21.95

Levertijd: 2 tot 4 werkdagen

De legalisering van abortus is een prominent strijdpunt van vrijzinnigen en feministen. Naar aanleiding van het twintigjarig bestaan van de abortuswet in België werd in 2010 aan de Vrije Universiteit Brussel een studiedag ingericht, waarvan de bijdragen een neerslag vinden in dit boek.

Het debat over het recht op vrijwillige zwangerschapsafbreking is nog steeds brandend actueel. De situatie in andere landen wijst er op dat dit recht geen evidentie is. Tevens stellen we tendensen vast die het recht willen terugschroeven.

De bijdragen in dit boek geven een kritische blik op de totstandkoming van de abortuswet, de knelpunten die worden ervaren in de praktijk, en het recht op abortus in een mensenrechtelijk perspectief. Naast onderzoekers worden ook prominente voorvechters en activisten aan het woord gelaten.

Gily Coene is docente Humanistiek en Moraalwetenschappen in het kader van de Leerstoel Humanistiek aan de Vakgroep Wijsbegeerte en Moraalwetenschappen van de Vrije Universiteit Brussel. Ze is verbonden aan RHEA - Centrum voor Gender en Diversiteit en aan het Centrum voor Ethiek en Humanisme.

Sophie Bollen is historica en is als vrijwillig medewerker verbonden aan RHEA - Centrum voor Gender en Diversiteit. Zij publiceerde over gender en onderwijs, de geschiedenis van de Belgische vrouwenbeweging en de bestraffing van de collaboratie vanuit een genderperspectief. Van 2007 tot 2011 was zij hoofdredacteur van Historica.

Extra informatie:
Tweespraak vrouwenstudies 10
Paperback / softback
November 2012
250 gram
240 x 156 x 12 mm
EAN: 9789057181535
Academic & Scientific publishers

Levertijd: 2 tot 4 werkdagen