Welkom bij onze webshop
Wij verzenden naar Nederland en België

  • Edmond Schoorel, Nicole Weerts,Slaappatronen
  • Edmond Schoorel, Nicole Weerts,Slaappatronen
Edmond Schoorel, Nicole Weerts,Slaappatronen
Slaappatronen
De ontwikkeling van gezonde slaap bij kinderen en wat kun je doenals het niet vanzelf gaat
€ 13.00
Levertijd: 1 tot 3 werkdagen


Slapen doen we allemaal. Over het belang van voldoende slaap (voor volwassene én kind) is steeds meer bekend, als ook over de mogelijke gevolgen als we langere tijd aan een slaaptekort lijden. Slaap zorgt er niet alleen voor dat we herstellen van onze dagelijkse bezigheden, maar ook voor onze lichamelijke weerstand, onze mentale weerbaarheid, ons leer- en ontwikkelingsvermogen en het hebben en behouden van een gezond lichaamsgewicht.
Slapen moet je leren. Een zuigeling leert door het dag-nachtritme van de ouders een eigen ritme te ontwikkelen. Een peuter ontwikkelt een eigen slaapritme door bedrituelen en gewoontes. Zo hoort bij iedere fase in de algemene kinderlijke ontwikkeling ook de ontwikkeling van de slaappatronen. Als deze ontwikkeling niet vanzelf gaat, kunnen slaapproblemen ontstaan.
Vanuit de levensloopontwikkeling ‘van zuigeling tot adolescent’ wordt de lezer meegenomen in de slaapontwikkeling en het ontstaan van mogelijke slaapproblemen. Het boek biedt eenvoudige aanbevelingen om deze problemen te voorkomen en praktische adviezen om ze op te lossen.


Extra informatie:

Paperback / softback
Met illustraties
Juli 2019
212 gram
200 x 140 x 15 mm
EAN: 9789060388662
Uitgeverij Christofoor

Levertijd: 1 tot 3 werkdagen