Welkom bij onze webshop
Wij verzenden naar Nederland en België

Van 6 t/m 13 Augustus is onze klantenservice gesloten i.v.m. vakantie. Wij zijn dan telefonisch en per e-mail niet bereikbaar.
Uw orders worden wel verwerkt, en rechtstreeks vanuit de leveranciers aan u verzonden.

  • Mr. J.C.L. Zuiderwijk, Mr. S. Jansen-Verbakel,(Echt)scheiding en fiscale aspecten. Editie 2021
  • Mr. J.C.L. Zuiderwijk, Mr. S. Jansen-Verbakel,(Echt)scheiding en fiscale aspecten. Editie 2021
Mr. J.C.L. Zuiderwijk, Mr. S. Jansen-Verbakel,(Echt)scheiding en fiscale aspecten. Editie 2021
(Echt)scheiding en fiscale aspecten. Editie 2021
Editie 2021
Monografieen (echt)scheidingsrecht 7
€ 52.51
Levertijd: 5 tot 7 werkdagen


Indien echtgenoten besluiten tot echtscheiding over te gaan, worden zij geconfronteerd met een groot aantal vragen van juridische en financiële aard. Aan bijna al deze vragen kleven fiscale aspecten. Het belang hiervan mag door betrokkenen en hun adviseurs niet onderschat worden.

In deze monografie wordt uitgebreid bij deze aspecten stilgestaan. Achtereenvolgens komen aan de orde een summier overzicht van de relevante belastingwetten, een bespreking van alimentatieverplichtingen, de afwikkeling van een (beperkte) huwelijksgemeenschap en de afwikkeling van huwelijksvoorwaarden. Bij de behandeling van deze complexe materie is gekozen voor een heldere, praktijkgerichte insteek voorzien van voorbeelden, jurisprudentie en beleidsuitingen.

Johan C.L. Zuiderwijk (1966) is partner bij Mazars en actief binnen de Sectie Estate Planning te Rotterdam. Hij publiceert en verzorgt regelmatig lezingen over (internationale) Estate Planning. De fiscale begeleiding bij echtscheiding vormt hierbij een belangrijk speerpunt.

Sanne Jansen-Verbakel (1989) is senior tax advisor bij Mazars en actief binnen de Sectie Estate Planning te Rotterdam. Zij combineert haar notariële en fiscale achtergrond in onder meer de (fiscale) echtscheidingspraktijk. Ook is zij betrokken bij publicaties en lezingen over (Divorce) Estate Planning.

In de reeks Monografieën (echt)scheidingsrecht wordt getracht aan elk onderdeel van het met (echt)scheidingen samenhangende recht aandacht te besteden. Dat gebeurt door in iedere monografie een specifiek onderwerp op zo helder mogelijke wijze weer te geven. De reeks beoogt daarmee een totaalbeeld van het (echt)scheidingsrecht te bieden, primair aan deskundigen en aan hen die dat willen worden. Daarnaast is de reeks toegankelijk voor de leek die meer over een bepaald onderwerp te weten wil komen.Extra informatie:
Monografieen (echt)scheidingsrecht 7
Paperback / softback
208 pagina's
Juni 2021
286 gram
213 x 147 x 13 mm
EAN: 9789012406918
Sdu Uitgevers

Levertijd: 5 tot 7 werkdagen