Welkom bij onze webshop
Wij verzenden naar Nederland en België

  • Mirjam Coret, Michiel Grünwald,Complexiteit managen
  • Mirjam Coret, Michiel Grünwald,Complexiteit managen
Mirjam Coret, Michiel Grünwald,Complexiteit managen
Complexiteit managen
Richting en begrenzingen in het sociaal domein
€ 34.95
Levertijd: 1 tot 2 werkdagen


De complexiteit van het publieke domein stelt bestuurders en managers voor grote uitdagingen. Hoe richt je organisaties in, in een sterk wisselende omgeving waarin onvoorspelbaarheid de centrale karakteristiek is?

Onze huidige managementmethoden zijn vooral gericht op stabiliteit, controle en voorspelbaarheid. Maar de complexe kwesties waarmee dienstverlenende organisaties worden geconfronteerd, vragen juist om meer ruimte voor vakmanschap en voor nieuwe oplossingen en ideeën. Managen in een complexe omgeving vraagt om een wijze van besluitvorming en aansturing die zich aanpast aan de context en meebeweegt met ontwikkelingen en om leiderschap dat mensen stap voor stap in een bepaalde richting beweegt en daarbij rekening houdt met de continu veranderende omstandigheden.

Organisatie-ontwikkelaars Mirjam Coret en Michiel Grünwald ontwikkelden een aanpak waarmee ze verschillende organisaties in het sociale domein hielpen hervormen. In dit boek beschrijven zij zowel de grote lijnen van een organisatieontwikkeling als gedetailleerde voorbeelden van wat dat in de praktijk betekent. Dit boek biedt naast een theoretische achtergrond ook concrete stappen die een houvast geven aan managers, bestuurders en iedereen in het sociaal domein om te komen tot een blijvend lerende organisatie. Om zo een fundamentele verandering van de hele organisatie te bewerkstelligen, door die in te richten op het doen van het waardewerk vanuit het perspectief van de klant.

Wie deze uitdaging wil aangaan, vindt in dit boek veel inspiratie voor anders denken en anders doen.Extra informatie:

Paperback / softback
284 pagina's
Met illustraties
April 2021
650 gram
230 x 161 x 22 mm
EAN: 9789492595324
Booklight

Levertijd: 1 tot 2 werkdagen