Gratis verzenden vanaf 20,- (NL)
Bestellen zonder account aan te maken!

Vamba Sherif, Martijn Lindeboom,De komeet
  • Vamba Sherif, Martijn Lindeboom,De komeet
  • Vamba Sherif, Martijn Lindeboom,De komeet
De komeet
Speculatieve verhalen voor een nieuw Nederland
€ 21.50
   Thuisbezorgen

  • Bestel vandaag
  • Bij u in huis op dinsdag *
  • Gratis verzending


In speculatieve fictie is alles mogelijk. Sciencefiction, fantasy en soortgelijke genres hebben de potentie om inclusief te zijn, om allerlei gezichtspunten over het voetlicht te brengen. In Nederland zijn de schrijvers van dit soort werk overwegend wit, en hun thematiek en personages vaak weinig divers. In een poging daar verandering in te brengen vroegen Vamba Sherif en Martijn Lindeboom Nederlandse auteurs met allerlei verschillende culturele achtergronden zich te laten inspireren door het beroemde sciencefictionverhaal ‘De komeet’ uit 1920 van W.E.B. Du Bois, waarin een relatie tussen een zwarte man en een witte vrouw alleen mogelijk is als een ramp hun sociale omgeving uitroeit. In de hedendaagse speculatieve verhalen die voor dit boek geschreven werden, valt naast de nodige fantasie ook enige maatschappijkritiek te bespeuren.

Met verhalen van Chris Polanen, Rashid Novaire, Rochita Loenen-Ruiz, Dido Michielsen, Mira Feticu, Roderick Leeuwenhart, Clarice Gargard, Sholeh, Rezazadeh, De Chrononauten, Shantie Singh, Khadija al Mourabit, weegbree, Liang de Beer en Vamba Sherif en Martijn Lindeboom.

Het verhaal ‘De komeet’ van W.E.B. Du Bois werd vertaald door Adiëlle Westercappel.

Extra informatie:

Paperback / softback
288 pagina's
Februari 2023
366 gram
214 x 135 x 23 mm
EAN: 9789044546231
De Geus


* We doen er alles aan om dit artikel op tijd te bezorgen. Het is echter in een enkel geval mogelijk dat door omstandigheden de bezorging vertraagd is.