Welkom bij onze webshop
Wij verzenden naar Nederland en België

Hari, Marita Mathijsen-Verkooijen,Denk niet dat ik slecht ben Don’t think that I’m bad
Denk niet dat ik slecht ben / Don't think that I'm bad
Margaretha Zelle vóór / before Mata Hari
€ 29.90

Levertijd: 1 tot 2 werkdagen

Onlangs is er een bundel met 48 brieven van en over de in Leeuwarden geboren Margaretha Zelle aan het Friese archief Tresoar geschonken. Naast de brieven werden 14 originele foto’s van Zelle overgedragen. Een spectaculaire vondst: volstrekt onbekende brieven uit de periode dat Margaretha Zelle de omslag maakte van huisvrouw naar Mata Hari.

De brieven en foto’s zijn uitgegeven in de publicatie: “Denk niet dat ik slecht ben“, uitgegeven door Bornmeer en Tresoar. In deze publicatie zijn de brieven van een inleiding voorzien en in het Engels vertaald.

De brieven getuigen van haar moeizame bestaan als alleenstaande vrouw en haar vertrek naar Parijs, de stad waar zij later als Mata Hari wereldberoemd zou worden. De foto’s tonen Margaretha Zelle in huiselijke omstandigheden en voorzichtig poserend als model.

De correspondentie speelt in de jaren 1903-1904, wanneer Margaretha Zelle de nasleep beleeft van een moeizame scheiding. Tot nu toe was over die periode in het leven van de latere Mata Hari weinig tot niets bekend. Het is voor het eerst dat we over Margaretha Zelle in haar eigen woorden kunnen lezen. De aan Tresoar geschonken brieven en foto’s komen uit de nalatenschap van Edward MacLeod, een neef van de echtgenoot van Margaretha Zelle.


2-talig
Text in Dutch and English!


Taal / Language : Multiple languages

Extra informatie:

Hardback
216 pagina's
Met illustraties
September 2016
1132 gram
280 x 215 x 25 mm
EAN: 9789056153823
Uitgeverij Bornmeer

Levertijd: 1 tot 2 werkdagen