Gratis verzenden vanaf 17,50 (NL)
Wij verzenden naar Nederland en België

  • Joanneke van der Nagel, Marion Kiewik,Handleiding CGT+
  • Joanneke van der Nagel, Marion Kiewik,Handleiding CGT+
Joanneke van der Nagel, Marion Kiewik,Handleiding CGT+
Handleiding CGT+
Cognitief gedragstherapeutische behandeling van problematisch middelengebruik bij mensen met een lichte verstandelijke beperking
€ 28.95
Levertijd: 1 tot 2 werkdagenDe Handleiding CGT+ (Cognitief Gedragstherapeutische behandeling van problematisch middelengebruik bij mensen met een lichte verstandelijke beperking, LVB) bevat, naast een beschrijving van 18 behandelbijeenkomsten, een uitgebreide introductie op het CGT+ protocol. Deze vormt een verbinding tussen praktijk (protocolbeschrijving), theorie (hoofdstuk 15 van het Handboek Cognitieve gedragstherapie bij middelengebruik en gokken) en het basisprotocol CGT bij middelengebruik en gokken. Naast de Handleiding CGT+ is ook een Werkboek CGT+ beschikbaar.
Net als in het basisprotocol staat in de CGT+ het versterken van de zelfcontrole van de cliënt ten aanzien van gebruik centraal. De thema`s en methoden die aan bod komen, volgen ook globaal die van het basisprotocol. De wijze waarop de behandelinhoud aan bod komt en ook de planning van de bijeenkom¬sten zijn echter aangepast aan de doelgroep cliënten met een LVB. Belangrijke verschillen met het basisprotocol zijn het aantal bijeenkomsten (18 in plaats van 9), waardoor meer oefening en herhaling mogelijk is; de samenwerking met een vertrouwenspersoon uit het netwerk van de cliënt; en het gebruik van actieve werkvormen, visuele en andere non-verbale ondersteuning.Extra informatie:

Paperback / softback
Met illustraties
Juni 2016
479 gram
297 x 217 x 15 mm
EAN: 9789492121172
Perspectief Uitgevers

Levertijd: 1 tot 2 werkdagen