Gratis verzenden vanaf 20,- (NL)
Bestellen zonder account aan te maken!

  • Henk van der Linden, Marcel Nonhebel,Den Haag en de Eerste Wereldoorlog
  • Henk van der Linden, Marcel Nonhebel,Den Haag en de Eerste Wereldoorlog
Henk van der Linden, Marcel Nonhebel,Den Haag en de Eerste Wereldoorlog
Den Haag en de Eerste Wereldoorlog
€ 29.95
24 Bij u in huis op: dinsdag


In de Eerste Wereldoorlog was Nederland neutraal, maar dat wil niet zeggen dat het er rustig bleef. Integendeel. Er speelden allerlei problemen rondom mobilisatie, inkwartiering en de schaarste en distributie van voedsel en allerlei andere noodzakelijke levensbehoeften, van schoenen en papier tot brandstof. De overheid kreeg een steeds grotere invloed op het economisch leven, met een eindeloos aantal regels en voorschriften als gevolg.

Den Haag was ook destijds al ons bestuurlijke en politieke centrum. De internationale stad van Vrede en Veiligheid, de thuishaven van de Scheveningse vissersvloot, een spionnencentrum en het verzamelpunt van vele geïnterneerde buitenlandse militairen. Dat alles ging aan de Haagse inwoners niet zomaar voorbij. Zij kampten met grote problemen.

Dit boek geeft in vijf onderdelen en inkijkje in Den Haag tijdens de Eerste Wereldoorlog. Het gaat over hoe de oorlog ook in Den Haag binnenkwam, over de militairen, het dagelijks leven, de vreemdelingen, de politiek en het culturele leven. Het is gebaseerd op dagboeken, verhalen van mensen die erbij waren en op de kennis van onderzoekers nu.

Den Haag in `14 – `18: een stad vol tegenstrijdigheden, met grote problemen, maar ook vol energie om deze moeilijke periode goed te boven te komen.


Extra informatie:

Paperback / softback
526 pagina's
Met illustraties
Oktober 2018
857 gram
230 x 150 x 27 mm
EAN: 9789463385367
Uitgeverij Aspekt B.V.

24 Bij u in huis op: dinsdag