Welkom bij onze webshop
Wij verzenden naar Nederland en België

  • Li An Phoa, Maarten van der Schaaf,Drinkbare rivieren
  • Li An Phoa, Maarten van der Schaaf,Drinkbare rivieren
Li An Phoa, Maarten van der Schaaf,Drinkbare rivieren
Drinkbare rivieren
een reis, een droom, een levenswerk
€ 22.99
Levertijd: 1 tot 2 werkdagen


Al tijdens haar jeugd in een dichtbebouwde voorstad van Rotterdam verwondert Li An Phoa zich over de wildernis in de buurt, het mos tussen de stoeptegels en de reigers bij de sloten. Als twintiger trekt ze de echte wildernis in. Tijdens een kanotocht door het Canadese Noordpoolgebied ontdekt ze dat ze rechtstreeks uit de rivier kan drinken. Maar als ze drie jaar later terugkeert kan dat niet meer: de rivier is vergiftigd, het ecosysteem verstoord. Die ervaring laat haar niet meer los. Sindsdien vraagt Phoa aandacht voor drinkbare rivieren en spoort ze mensen aan tot actie.

In dit boek neemt ze de lezer mee op haar avonturen langs rivieren op vier continenten en combineert ze reisverhaal, memoir, reportage en overpeinzing. Te voet legt Phoa meer dan 15.000 kilometer af en ze ervaart de diepe verbondenheid tussen alles wat leeft. Met haar originele blik en ontwapenende aanpak stelt ze doorlopend de vraag: hoe kunnen onze rivieren weer drinkbaar worden?
Recensie:
De Volkskrant
'

‘Ecoloog en avonturier Phoa heeft wel iets weg van een vrouwelijke Indiana Jones. Niet jagend op verdwenen schatten, maar op een toekomst met drinkbaar rivierwater.’

'

Extra informatie:

Paperback / softback
264 pagina's
Met illustraties
Juni 2021
381 gram
211 x 136 x 25 mm
EAN: 9789045044316
Atlas Contact

Levertijd: 1 tot 2 werkdagen