Welkom bij onze webshop
Wij verzenden naar Nederland en België

  • ,Liederen en gebeden uit Iona & Glasgow
  • ,Liederen en gebeden uit Iona & Glasgow
,Liederen en gebeden uit Iona & Glasgow
Gerke van Hiele en Teun Kruijswijk Jansen (red.)
Liederen en gebeden uit Iona
Eenstemmig
Zonder CD
€ 12.99

Levertijd: 1 tot 3 werkdagen

Onder redactie van Gerke van Hiele en Teun Kruijswijk Jansen zijn 50 liederen uit de rijke liede-renschat van de Schotse lona Communiteit voor het eerst bijeengebracht.

Al vele jaren vormt de bloeiende gemeenschap op het oeroude eilandje aan de westkust van Schotland een plek van bezinning en bezieling voor mensen die verlangen naar een wijze van geloven en leven die heilzaam en verbindend is en richting geeft aan de levensweg

Hoewel er in toenemende mate Iona-vieringen worden gehouden in Nederland is met deze bundel voor het eerst ook materiaal beschikbaar gekomen voor liturgisch gebruik.

Elf Nederlandse dichters uit de breedte van de kerk werkten aan deze bundel mee.

De liederen zijn geclusterd op basis van aard en gebruiksmogelijkheden. De volgende indeling is daarbij gehanteerd: Ochtend en avond; Openingsliederen, Kyrie en Gloria, Kernthema's, Feestdagen, Rouw en trouw, Rond de gebeden; Doop en avondmaal en Uitzending en zegenbede. Ook een ochtendliturgie en een inleiding in de geschiedenis en spiritualiteit van deze oecumenische beweging, zijn in de bundel opgenomen.

De liederen zijn zowel in de oorspronkelijke tekst als in het Nederlands afgedrukt; met uitzondering van een aantal liederen uit de wereldkerk:

De dichters die de liederen hertaald hebben zijn: Ria Borkent, Roel Bosch, Alfred Bronswijk, Lex van Gilse, Andries Govaart, Marjet de Jong, René van Loenen, Gert Lubbers, Harman Nielsen, Wim Pendrecht en Elly Zuiderveld.

Extra informatie:

Paperback / softback
111 pagina's
December 2003
193 gram
210 x 150 x 8 mm
EAN: 9789030410669
KokBoekencentrum Non-Fictie

Levertijd: 1 tot 3 werkdagen