Welkom bij onze webshop
Wij verzenden naar Nederland en België

  • Marc Hooghe, Kris Deschouwer,Politiek
  • Marc Hooghe, Kris Deschouwer,Politiek
Marc Hooghe, Kris Deschouwer,Politiek
Politiek
Een inleiding in de politieke wetenschappen
Studieboeken bestuur en beleid
€ 45.50
Levertijd: 1 tot 2 werkdagen


Politiek bepaalt voor een belangrijk deel ons dagelijks leven: van eenvoudige verkeersregels tot de vraag wie er toegang krijgt tot onderwijs of gezondheidszorg. Dit handboek reikt de instrumenten aan voor de wetenschappelijke studie van het politieke bestel. Het boek beoogt een brede kennismaking met de politiek; van de politieke filosofie, de empirische studie van politiek gedrag, tot een korte inleiding tot de bestuurskunde. Tegelijk is het ook een inleiding tot de politieke wetenschappen: wat is nu eigenlijk het specifieke van politicologie als wetenschapsdiscipline?

Dit boek kiest voor een vergelijkende benadering: sleutelbegrippen als democratie, parlement, regering, liberalisme en beleidscyclus worden uitgelegd aan de hand van voorbeelden uit Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië en andere Europese landen. Dit boek kiest ook voor de toekomst, door te eindigen met een hoofdstuk over de Europese Unie. Ondanks alle recente gebeurtenissen wordt de Unie voor aankomende generaties het belangrijkste politieke systeem.

Doelgroep
Dit boek is bestemd voor studenten politicologie en is ook interessant voor studenten beleids- en bestuurswetenschappen en sociologie.


Extra informatie:
Studieboeken bestuur en beleid
Paperback / softback
364 pagina's
Met illustraties
Juli 2021
695 gram
239 x 170 x 22 mm
EAN: 9789462907478
Boom bestuurskunde

Levertijd: 1 tot 2 werkdagen