Welkom bij onze webshop
Wij verzenden naar Nederland en België

  ,Kirchner en Nolde
  Kirchner en Nolde
  Expressionisme kolonialisme
  € 29.50
  Levertijd: 1 tot 2 werkdagen
  Dit artikel is aanwezig in onze winkel


  Ernst Ludwig Kirchner (1880–1938) en Emil Nolde (1867–1956) zijn belangrijke vertegenwoordigers van het Duitse expressionisme. Hun werk staat bekend om de knallende kleuren en spontane penseelstreken en motieven.

  Kirchner en Nolde keerden de Europese samenleving en de normen van de burgerlijke cultuur de rug toe en zochten inspiratie bij mensen, levenswijzen en objecten uit andere delen van de wereld, voornamelijk Afrika en Oceanië. Hun werken worden bekeken tegen de achtergrond van de historische en ideologische context waarin ze zijn ontstaan – er blijkt een band te zijn met de uitvinding van het begrip ‘ras’ en onderdrukking vanuit Europa. Zo komen minder bekende, gewelddadige aspecten van het expressionisme aan het licht. De fascinatie van Kirchner en Nolde voor de ‘ander’ blijkt deel van een algemeen wereldbeeld.

  In dit boek staan veel verschillende soorten werken van Kirchner, Nolde en onbekende kunstenaars uit andere werelddelen. Ook bevat het bijzonder documentair materiaal uit die periode.


  Extra informatie:

  Paperback / softback
  264 pagina's
  Met illustraties
  Mei 2021
  1198 gram
  280 x 211 x 25 mm
  EAN: 9789085261117
  Uitgeverij WBOOKS

  Levertijd: 1 tot 2 werkdagen
  Dit artikel is aanwezig in onze winkel