Welkom bij onze webshop
Wij verzenden naar Nederland en België

  • ,Kinderen en kanker
  • ,Kinderen en kanker
,Kinderen en kanker
H. van den Berg, H. Behrendt, M. van den Metering (red.)
Kinderen en kanker
Rondom het kind
€ 27.30

Levertijd: 2 tot 3 werkdagen

Kinderen en kanker geeft informatie over diverse vormen van kanker bij kinderen en wat dit voor de kinderen en hun ouders betekent.
 
Het gaat in op wat kanker is en hoe de diagnose wordt gesteld, waarbij pathologie, erfelijkheid en radiodiagnostiek worden besproken. Behandelingswijzen als chemotherapie, chirurgie, radiotherapie, beenmergtransplantatie komen aan bod, evenals ondersteunende behandelingen zoals voeding, antibiotica, pijnbeleid. Vervolgens wordt ingegaan op verschillende typen kanker, waaronder leukemie, hersentumoren, lymfoom, retinoblastoom, waarbij ziektebeeld, diagnose, behandeling en consequenties voor het dagelijks leven bij kinderen worden verduidelijkt. Er wordt afgesloten met hoofdstukken over late effecten (lichamelijk, psychosociaal) en zorgverlening (verpleegkundig, omgaan met kanker, maatschappelijke gevolgen, ouderverenigingen).
 
In deze herziene uitgave is vooral de bespreking van behandeling en diagnosestelling van kanker (nieuwe medicijnen, nieuwe technieken zoals MRI-scans etc.) gemoderniseerd. Maar daarnaast is expliciet aandacht besteed aan wat er met een kind gebeurt en wat het kind voelt tijdens de verschillende onderzoeken.
 
Het boek is geschreven voor ouders en voor diegenen die beroepshalve met kinderen met kanker en hun ouders te maken hebben (huisartsen, pedagogen, psychologen, maatschappelijk werkenden, verpleegkundigen).

Extra informatie:
Rondom het kind
Paperback / softback
280 pagina's
Met illustraties
November 2002
366 gram
210 x 140 x 23 mm
EAN: 9789053527221
Boom

Levertijd: 2 tot 3 werkdagen