Gratis verzenden vanaf 20,- (NL)
Bestellen zonder account aan te maken!

  • Pieter de Haan, Sjoerd Nota, Karin Broer,Shared space
  • Pieter de Haan, Sjoerd Nota, Karin Broer,Shared space
Pieter de Haan, Sjoerd Nota, Karin Broer,Shared space
Shared space
Een innovatief verkeersconcept zonder regels
€ 22.50
24 Bij u in huis op: dinsdag
Dit artikel is aanwezig in onze winkel in HeerenveenDe afgelopen 25 jaar heeft zich een stille revolutie voltrokken. Tal van kruisingen, straten en pleinen in Noord-Nederland zijn op een andere manier ingericht dan volgens de gebruikelijke richtlijnen op het gebied van infrastructuur en verkeer.
Het was de Friese Verkeerskundige Hans Monderman die vanaf de jaren ‘80 zocht naar manieren om van de openbare ruimte weer een ‘mensruimte’ te maken; een ruimte waarin verkeerssituaties gereguleerd worden op basis van eigen verantwoordelijkheid van mensen, in plaats van op basis van regels en verkeersborden. Zijn aanvankelijk controversiële ideeën ontwikkelden zich tot een aanpak met de naam Shared Space. Tegenwoordig is Shared Space een waardevol onderdeel van de gereedschapskist van verkeerskundigen, stedenbouwkundigen en landschapsontwerpers. Daarnaast biedt de aanpak verrassende aanknopingspunten voor hedendaagse maatschappelijke opgaven waaronder het klimaatbestendiger maken van de openbare ruimte.
In dit boek vindt de lezer een overzicht van de ontwikkeling van Shared Space. De prachtige foto’s van onder andere Reyer Boxem tonen hoe het concept in de afgelopen decennia op talrijke plaatsen in Noord-Nederland is toegepast.Extra informatie:

Paperback / softback
96 pagina's
Met illustraties
November 2022
494 gram
241 x 239 x 10 mm
EAN: 9789056159856
Uitgeverij Noordboek

24 Bij u in huis op: dinsdag
Dit artikel is aanwezig in onze winkel in Heerenveen