Welkom op onze website
Wij verzenden naar Nederland en België

  Lenie van den Engel-Hoek, Marjo van Gerven, Leenke van Haaften, Sandra de Groot, Marloes Lagarde, Karen van Hulst,Eet- en drinkproblemen bij jonge kinderen
  Eet- en drinkproblemen bij jonge kinderen
  een leidraad voor logopedisten en andere hulpverleners in de gezondheidszorg
  € 36.50
  Levertijd: 1 tot 2 werkdagen  Jonge zuigelingen en kinderen hebben soms problemen met eten, drinken en/of slikken. De oorzaken daarvoor variëren sterk, van vroeggeboorte, anatomische of motorische problemen in het mondgebied tot langdurige sondevoeding en lichamelijke aandoeningen. Op basis van toegenomen kennis en ervaring is dit boek geheel herzien en geeft het een leidraad gebaseerd op praktijk en wetenschap.

  De diagnostiek en behandeling van eet- drink- en slikklachten behoren tot de taken van de logopedist. Deze geheel herziene vijfde druk van Eet- en drinkproblemen bij jonge kinderen behandelt de problematiek in al haar facetten en stadia, waarbij de stappen van het klinisch redeneren worden gevolgd. In het boek komen - onder meer - de volgende onderwerpen aan bod:

  * Deel 1: de normale ontwikkeling van het slikken, principes van motorisch leren en ouderbegeleiding.
  * Deel 2: de verschillende eet- en drinkvaardigheden (drinken uit de borst of fles, eten van de lepel, kauwen, drinken uit een beker en speekselcontrole), zowel wat betreft normale ontwikkeling als de begeleiding bij problemen.
  * Deel 3: de begeleiding van specifieke groepen kinderen met eet- en drinkproblemen.

  De auteurs, allen werkzaam als logopedist binnen de afdeling Revalidatie, Logopedie-kinderen van het Radboudumc in Nijmegen, hebben hun kennis, ervaring en gepubliceerde bevindingen van specialisten wereldwijd gebruikt. Ook is dankbaar gebruikgemaakt van de kennis en input van diverse disciplines en specialisten in het Radboudumc.

  Eet- en drinkproblemen bij jonge kinderen is primair geschreven voor logopedisten en logopediestudenten, maar is ook geschikt voor andere hulpverleners die beroepsmatig in aanraking komen met deze problematiek (artsen, verpleegkundigen, diëtisten, fysiotherapeuten en gedragsdeskundigen).  Extra informatie:

  Paperback / softback
  200 pagina's
  Met illustraties
  Januari 2017
  393 gram
  240 x 167 x 14 mm
  EAN: 9789023255505
  Koninklijke Van Gorcum b.v.

  Levertijd: 1 tot 2 werkdagen