Gratis verzenden vanaf 17,50 (NL)
Wij verzenden naar Nederland en België

  • Raymond Fagel, Judith Pollmann,1572
  • Raymond Fagel, Judith Pollmann,1572
Raymond Fagel, Judith Pollmann,1572
1572
Burgeroorlog in de Nederlanden
€ 22.50
Bij u in huis op: dinsdag
Dit artikel is aanwezig in onze winkel in HeerenveenOp 1 april 1572 veroverden de watergeuzen Den Briel. Ze ontketenden zo een bloedige burgeroorlog in Holland en Zeeland, die na vele jaren van strijd zou leiden tot het ontstaan van Nederland. Dat was niet de oorlog die Willem van Oranje had gewild. Toen de hoge edelman de inwoners van alle Nederlandse gewesten opriep om een opstand tegen de Spaanse landvoogd Alva te beginnen, hoopte hij vooral op het rijke Vlaanderen en Brabant. Daar lagen de voornaamste steden, en zijn eigen bezittingen. Maar van meet af aan ging niets volgens plan. Aan het einde van 1572 was de strijd in Holland en Zeeland de enige die Oranje nog niet had verloren.


In dit boek vertellen Raymond Fagel en Judith Pollmann het spannende verhaal van het rampzalige oorlogsjaar 1572. Ze doen dat vanuit het perspectief van de tijdgenoten: militairen en burgers, priesters en protestanten, Spanjaarden en Nederlanders, die hun wereld in dat jaar onherkenbaar zagen veranderen. Hoe die er in de toekomst uit zou komen te zien was echter nog onbeslist - daar was nog bijna tachtig jaar oorlog voor nodig.


Raymond Fagel en Judith Pollmann doceren geschiedenis aan de Universiteit Leiden en zijn beiden specialist in de geschiedenis van de Tachtigjarige Oorlog.Extra informatie:

Paperback / softback
248 pagina's
Met illustraties
Maart 2022
307 gram
200 x 126 x 24 mm
EAN: 9789044650129
Prometheus

Bij u in huis op: dinsdag
Dit artikel is aanwezig in onze winkel in Heerenveen