Gratis verzenden vanaf 17,50 (NL)
Wij verzenden naar Nederland en België

  • Marian  Adriaansen, Josien  Caris,Bevorderen van gezondheid en gezond gedrag met MyLab NL toegangscode
  • Marian  Adriaansen, Josien  Caris,Bevorderen van gezondheid en gezond gedrag met MyLab NL toegangscode
Marian  Adriaansen, Josien  Caris,Bevorderen van gezondheid en gezond gedrag met MyLab NL toegangscode
Bevorderen van gezondheid en gezond gedrag met MyLab NL toegangscode
€ 45.50
Uitverkocht/Niet leverbaar


Steeds vaker blijkt dat een gezonde leefstijl een gunstige invloed heeft op het voorkomen of het verloop van ziekten. Een belangrijke rol voor de verpleegkundige is dan ook die van gezondheidsbevorderaar, met de focus op verschillende vormen van preventie.

Bevorderen van gezondheid en gezond gedrag is een introductie op het gebied van gezondheid, gedrag en preventie. Het geeft de belangrijkste gezondheidsproblemen in Nederland weer en bespreekt modellen van gedragsverandering met verschillende factoren die invloed hebben op individueel, gezins- en gemeenschapsniveau. Het is een praktisch boek dat inzichtelijk maakt wat het belang van gezond gedrag is en dat de verpleegkundige handvatten biedt voor het bevorderen hiervan. Thema’s in het boek betreffen actuele ontwikkelingen in de maatschappij, zoals vergrijzing, een veranderde leefomgeving en ongelijke kansen op gezondheid bij verschillende groepen mensen. Daarnaast besteden de auteurs aandacht aan sociale en culturele verschillen tussen (groepen)mensen, drink- en rookgedrag, stress, overgewicht en sociale steun. Ook thema’s als de betekenis van arbeid, het gebruik van sociale media en het belang van e-health komen aan bod.
Dit boek is bedoeld voor studenten in het hoger onderwijs die een opleiding volgen in de gezondheidszorg. Het sluit aan op de competenties van het op leidingsprofiel Bachelor Nursing 2020.

Bevorderen van gezondheid en gezond gedrag wordt geleverd met een toegangscode voor MyLab: een online leeromgeving met studie- en lesmateriaal voor zowel studenten als docenten. Je vindt hier onder andere het volledige boek in digitale vorm (eText), meerkeuzevragen, uitwerkingen van onderzoeksvragen uit het boek en extra verdiepingsteksten.

Marian Adriaansen is lector aan de HAN. Daarnaast is zij hoofdredacteur van het vakblad TvZ en lid van de redactieraad van Verpleegkunde, het Nederlands-Vlaams wetenschappelijk tijdschrift voor verpleegkundigen. Ook is Adriaansen lid van de raad van toezicht van twee verpleeghuisorganisaties.
Josien Caris is docent bij de opleiding verpleegkunde van de HAN. Daarnaast is Caris onderzoeker bij het lectoraat Innovatie in de Care en namens de opleiding verpleegkunde ambassadeur bij het iXperium Health van de HAN.

www.pearson.com/nl
www.pearsonmylab.nlExtra informatie:

Uitverkocht/Niet leverbaar