Welkom bij onze webshop
Wij verzenden naar Nederland en België

  Lucia Nankoe, Jean Jacques Vrij,Trouwportretten.
  Trouwportretten.
  Surinaamse voorouders in beeld Album 1846-1950
  € 24.50
  Levertijd: 1 tot 2 werkdagen


  Een eeuw huwelijken in Suriname in woord en beeld

  Aan de hand van bijna honderd bruidsfoto`s en tientallen verhalen geeft dit boek een beeld van door huwelijk verbonden levens van Surinamers tussen 1845 en 1950. Niet alleen in eigen land, want Surinamers waaierden al vroeg uit over de wereld en vonden hun partner soms elders, op Aruba, Curaçao of Bonaire, in voormalig Nederlands Oost-Indië, Nederland of Noord-Amerika.

  Hoewel de meeste huwelijken gesloten werden in de eigen religieuze, etnische en sociale kring, werden deze grenzen ook vaak overschreden. Verschillende verhalen in dit boek laten zien dat dit nooit zonder slag of stoot ging. De geliefden volgden echter de weg van hun hart en vaak trokken de familie en de gemeenschap na verloop van tijd wel weer bij.

  Bladerend door dit album ziet u hoe tachtig echtparen zich hebben laten portretteren op het belangrijke moment van hun huwelijk. In de verhalen, soms in de eigen woorden van familieleden, soms samengesteld door de redactie, leert u hen beter kennen. Maar niet alleen hen, ook de Surinaamse samenleving als geheel in belangrijke fasen van haar geschiedenis.

  Dit boek leest als een familiealbum en bevat tegelijk de bemoedigende boodschap dat etnische of religieuze verschillen tussen mensen in intieme onderlinge relaties vaak irrelevant worden.

  Lucia Nankoe studeerde literatuurwetenschappen in Frankrijk en is gespecialiseerd in Caraïbische literatuur. Zij is ook de initiatiefnemer van de gelijknamige reizende tentoonstelling die vanaf najaar 2018 op diverse locaties (bibliotheken) te zien is.

  Jean Jacques Vrij is zelfstandig historisch onderzoeker met als specialisme de sociale geschiedenis van Suriname. Hij is, o.m. als bestuurslid, actief binnen de Stichting voor Surinaamse Genealogie (opgericht in 2001).


  Extra informatie:

  Hardback
  156 pagina's
  Met illustraties
  Mei 2019
  699 gram
  256 x 180 x 13 mm
  EAN: 9789062656776
  In de Knipscheer

  Levertijd: 1 tot 2 werkdagen