Gratis verzenden vanaf 17,50 (NL)
Wij verzenden naar Nederland en België

  Arent Weevers, Anik? Ouweneel-T?th, David Dramm, Aaron Rosen, Petran Kockelkoren, Joost de Wal, Ren? Kok, Wouter Prins, Annette Doms, Ludger Pfanz, Ingrid de Zwart,Mijmeringen
  Mijmeringen
  Over kunst, lichaam en religie
  € 28.00
  Levertijd: 1 tot 2 werkdagen  In de theologie schuilt meer verbeelding dan je zou denken, en in de kunst vind je meer sporen van God dan je zou vermoeden. Dat is de ontdekking van mediakunstenaar en theoloog Arent Weevers. Voor hem zijn kunst en theologie de twee boezems van één hart. Weevers’ internationaal geprezen interactieve installaties, 2D en 3D stereoscopische en holografische kunst­ werken weerspiegelen deze ontdekkingstocht. In dit boek worden ze op een bijzondere manier belicht door kenners en critici, en door Weevers zelf. `Mijmeringen` geeft een verdiepend en uiterst persoonlijk inzicht in het werk en de drijfveren van een mensbetrokken en transcendent georiënteerde kunstenaar.

  Het boek bestaat uit tien hoofdstukken over tien kunstwerken. Prof. Dr. Aaron Rosen, een Amerikaanse specialist op terrein van kunst en religie, bijt de spits af met een voorwoord. De hoofdstukken zijn opgebouwd uit vier korte artikelen: een beschouwing van een kunstwerk door een expert, het ‘hoe en waarom’ een bepaald kunstwerk tot stand is gekomen en thematische artikelen die met het werk te maken hebben, zoals: zorg voor de natuur, lichamelijkheid, lijden, pijnlijke schoonheid, verlangen, inspiratiebronnen, relaties en de dood.

  In 2022 verschijnt er ook een Amerikaans Engelstalige versie van dit boek met de titel `Musings, About Art, Body and Religion`.


  Extra informatie:

  Hardback
  146 pagina's
  Met illustraties
  November 2021
  475 gram
  244 x 176 x 21 mm
  EAN: 9789462264229
  Lecturis

  Levertijd: 1 tot 2 werkdagen