Gratis verzending vanaf € 30
Wij verzenden naar Nederland en België

  • Kevin Kirkland, Howard McIlveen,`k Zou zo graag een ketting rijgen
  • Kevin Kirkland, Howard McIlveen,`k Zou zo graag een ketting rijgen
Kevin Kirkland, Howard McIlveen,`k Zou zo graag een ketting rijgen
Kevin Kirkland, Howard McIlveen
'k Zou zo graag een ketting rijgen
levensthema's voor kringgesprekken met ouderen
€ 29.99

Levertijd: 2 tot 4 werkdagen


Als je werkt met dementerende mensen sta je voor je gevoel vaak met lege handen. Je weet best iets van dementie en ouderdom, maar hoe krijg je contact?

De oorspronkelijke auteurs van 'k Zou zo graag een ketting rijgen bieden een verrassende en succesvolle vorm van kringgesprek voor ouderen aan, met speciale aandacht voor mensen met dementie. Geestelijk verzorgers werkzaam binnen de Zonnehuisgroep hebben - met medewerking van anderen deze methode verder uitgebouwd en toegesneden op de Nederlandse situatie.

Dit werkboek reikt zinvolle thema's voor zo'n kringgesprek aan. Naast woorden nemen ook liederen en een zintuiglijke benadering een grote plaats in, zodat mensen weer in contact kunnen komen met elkaar, met zichzelf en met wat hen ten diepste beweegt. Het aangedragen materiaal is bedoeld als eerste aanzet en nodigt uit er opeen vrije, eigen manier mee te werken.

Een aanstekelijke methode voor geestelijk verzorgers, activiteitenbegeleiders en muziektherapeuten, maar ook in het onderwijs, voor predikanten, kerkelijk werkers, pastoraal werkers en bezoekvrijwilligers die kringgesprekken met ouderen organiseren.

Kevin Kïrkland (Vancouver) is muzukiherapeut en onderzoekt het effect van muziektherapie in de, zorg voor mensen met dementie. Howard Mclheen (Vancouver) was geestelijk verzorger. De Nederlandse uitgave verschijnt ondereind-redactie van Murion Boelhouwer, geestelijk verzorger het Zonnehuis Beekbergen an Peterjan van der Wal, geestelijk verzorger het Zonnehuis Vlaardingen.
Extra informatie:

Paperback / softback
376 pagina's
November 2011
820 gram
240 x 160 x 26 mm
EAN: 9789023920335
KokBoekencentrum Non-Fictie

Levertijd: 2 tot 4 werkdagen