Gratis verzenden vanaf 20,- (NL)
Bestellen zonder account aan te maken!

  • ,Historische wortels van het recht
  • ,Historische wortels van het recht
,Historische wortels van het recht
Historische wortels van het recht
€ 34.50

Levertijd: 1 tot 2 werkdagen


De rechtsgeschiedenis herbergt een enorme rijkdom aan ideeën en is daarom reeds op zichzelf het bestuderen meer dan waard. Daarnaast is de historische benadering van het recht van belang doordat zij een dieper inzicht kan bieden in actuele juridische problemen. Juist wie benieuwd is naar het recht van het heden en de toekomst kan om de wortels ervan in het verleden nauwelijks heen.

Dit boek bevat tweeëntwintig toegankelijke, maar toch diepgravende rechtshistorische bijdragen die niet alleen als zodanig fascineren, maar daarnaast getuigen van de relevantie van de rechtsgeschiedenis voor een goed begrip van het huidige recht.

Naast bijdragen van ervaren auteurs bevat de bundel ook enkele artikelen van beginnende onderzoekers. Bovendien is met opzet gekozen voor een uiterst ruime vertegenwoordiging van rechtsgebieden, benaderingswijzen en behandelde periodes. Op die manier beoogt dit boek een zo breed mogelijk spectrum te presenteren aan inzichten en perspectieven die de rechtsgeschiedenis het huidige juridische discours te bieden heeft.

Sommige van de bijdragen verschenen eerder in Ars Aequi Maandblad.

Extra informatie:
Ars Aequi Klassiekers
Paperback / softback
Mei 2014
435 gram
220 x 150 x 17 mm
EAN: 9789069163598
Ars Aequi Libri POD

Levertijd: 1 tot 2 werkdagen