Gratis verzending vanaf € 30
Wij verzenden naar Nederland en België

  • ,Herstel, empowerment en ervaringsdeskundigheid
  • ,Herstel, empowerment en ervaringsdeskundigheid
,Herstel, empowerment en ervaringsdeskundigheid
Onder redactie van Wilma Boevink, Annette Plooy en Sonja van Rooijen
Herstel, empowerment en ervaringsdeskundigheidPassage
€ 29.00

Levertijd: 2 tot 4 werkdagen

Herstel, empowerment en ervaringsdeskundigheid krijgen in dit cahier expliciet betekenis in verhalen die worden verteld door degenen die aan den lijve ondervinden wat deze begrippen betekenen. De bijdragen gaan over herstel, over herstelprojecten, over empowerment en over empowerende praktijken en over ervaringsdeskundigheid en het inzetten van ervaringsdeskundigen in de geestelijke gezondheidszorg.

Het boek bevat een groot aantal indrukwekkende ervaringsverhalen. Verhalen van mensen over hoe zij het vinden om te leven met een psychische handicap en om psychiatrisch pati?nt te zijn. Herstelverhalen, want ze gaan alle (ook) over de betekenis die zij geven aan wat hen overkomt, over manieren om het overweldigende in hun leven het hoofd te bieden en de lessen die zij onderweg leerden en leerden toepassen. Het eigen ervaringsverhaal opschrijven en ook nog eens gepubliceerd zien is een pure vorm van empowerment. Het ?vlekje? wordt de ?voorsprong?. De bron van schaamte wordt een bron van kennis, een bron om trots op te zijn. Omgekeerd werkt het lezen van ervaringsverhalen ook bekrachtigend voor mensen die zelf kampen met een psychische aandoening en psychiatrisch pati?nt zijn.

Daarnaast zijn er bijdragen over veelbelovende praktijken die gebaseerd zijn op ervaringsverhalen en kennis op grond daarvan. In deze bijdragen wordt duidelijk hoe ervaringsdeskundigen hun kennis toepassen en anderen daarmee van dienst kunnen zijn.


Recensie

In de Staatscourant van 1 september verscheen over dit boek een lovende recensie. Klik HIER voor de recensie in PDF-formaat.Extra informatie:
Passage Cahier
Paperback / softback
223 pagina's
Augustus 2006
375 gram
235 x 150 x 14 mm
EAN: 9789066657854
Uitgeverij B.V. SWP

Levertijd: 2 tot 4 werkdagen