Gratis verzenden vanaf 17,50 (NL)
Wij verzenden naar Nederland en België

  • Maarten Doorman, Heleen Pott,Filosofen van deze tijd
  • Maarten Doorman, Heleen Pott,Filosofen van deze tijd
Maarten Doorman, Heleen Pott,Filosofen van deze tijd
Filosofen van deze tijd
€ 25.99
Levertijd: 1 tot 2 werkdagen

Dit artikel is aanwezig in onze winkel in HeerenveenNog nooit was er zo veel belangstelling voor filosofie als de laatste jaren. Daarmee groeit de behoefte aan een heldere inleiding die de oppervlakkigheid overstijgt zonder in dor academisch proza te vervallen.

Filosofen van deze tijd heeft zich bewezen als een uiterst leesbare introductie op het hedendaagse denken. Het behandelt de 32 belangrijkste denkers van na de Tweede Wereldoorlog. Een keur van specialisten presenteert de spraakmakendste thema’s van de afgelopen decennia. Filosofen van deze tijd is niet louter een geschiedenis van de recente ontwikkelingen - het schetst meteen het filosofische landschap voor de eenentwintigste eeuw. Dit boek behandelt het denken van onder anderen Heidegger, Wittgenstein, Popper, Arendt, Foucault, Habermas, Dennett, Kristeva, Nussbaum, Sloterdijk, Žižek en, vanaf deze nieuwe druk, ook Singer, Deleuze en Fanon.
Het is een inleiding in de moderne filosofie, onmisbaar voor studenten aan universiteiten en hogescholen, maar tegelijk een verrassende kennismaking voor een breed publiek. Inmiddels zijn er al ruim 25.000 exemplaren verkocht. Deze nieuwe editie 2018 is geheel geactualiseerd.

Maarten Doorman is filosoof en essayist. Van hem verschenen op filosofisch gebied onder meer De romantische orde, Rousseau en ik en De navel van Daphne. Heleen Pott is filosoof en Socrates-hoogleraar Kunst, Cultuur en Samenleving aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

‘De bijdragen zijn helder geschreven en informatief van karakter. De auteurs slagen erin hun filosoof op een voor een breed publiek begrijpelijke wijze voor het voetlicht te brengen.’
DE VOLKSKRANT

‘Filosofen van deze tijd als overzichtswerk staat als een huis.’
FILOSOFIE MAGAZINE

‘Filosofen van deze tijd is bedoeld voor een breed publiek en een goede opstap voor wie meer wil weten van de eigentijdse filosofie.’
NEDERLANDS DAGBLAD


Extra informatie:

Hardback
528 pagina's
Augustus 2018
793 gram
221 x 142 x 47 mm
EAN: 9789044637380
Prometheus

Levertijd: 1 tot 2 werkdagen

Dit artikel is aanwezig in onze winkel in Heerenveen