Gratis verzenden vanaf 20,- (NL)
Bestellen zonder account aan te maken!

,Heer Gawein en de Groene Ridder
  • ,Heer Gawein en de Groene Ridder
  • ,Heer Gawein en de Groene Ridder
Heer Gawein en de Groene Ridder
tweetalige studie-editie van de middeleeuws-Engelse Arthurroman
Lalito Klassiek
€ 22.95
   Thuisbezorgen

  • Bestel vóór: 21:00
  • Bij u in huis op vrijdag *
  • Gratis verzending


Koning Arthur is met zijn hof bijeen om het nieuwe jaar te vieren als er plotseling een reusachtig grote ruiter binnenkomt. Hij is gezeten op een groen paard en in het groen gekleed: de Groene Ridder. Hij daagt de vorst en zijn ridders uit hem te onthoofden. Gawein neemt de uitdaging aan, maar de Groene Ridder blijkt onkwetsbaar. De afspraak is dat Gawein zich voor het jaareinde op zijn beurt door de Groene Ridder moet laten onthoofden, in een mysterieuze Groene Kapel. Kort voor het jaar verstreken is gaat Gawein op zoek naar de ridder en de kapel, dan begint een spannende queeste waarin moed, trouw en ridderlijk gedrag op de proef worden gesteld.

Heer Gawein en de Groene Ridder is een anoniem veertiende-eeuws Arthurverhaal, geschreven in stafrijm. Het is een bijzonder knap geconstrueerd avonturenverhaal met een serieuze ondertoon, en met wortels in de voorchristelijke mythologie. Van de vele Arthurverhalen die in dezelfde periode zijn geschreven is Heer Gawein en de Groene Ridder een van de interessantste. Bovendien is het een verhaal met een hoge literaire kwaliteit en wordt het beschouwd als een van de belangrijkste teksten uit de Engelse Middeleeuwen.

Deze tweetalige studie-editie bevat de oorspronkelijke veertiende-eeuwse tekst en de Nederlandse vertaling, alsook een toelichting op de tekst. De tekst is voorzien van illustraties. Bert Osnabrug zorgde voor zowel de vertaling als de illustraties. Hij vertaalde ook het middeleeuwse meesterwerk Beowulf, het middeleeuws-Engelse vogeldebat De uil en de nachtegaal en Het vogelparlement van Geoffrey Chaucer.


Extra informatie:
Lalito Klassiek
Paperback / softback
184 pagina's
Met illustraties
Oktober 2021
236 gram
210 x 148 x 15 mm
EAN: 9789491982804
Lalito


* We doen er alles aan om dit artikel op tijd te bezorgen. Het is echter in een enkel geval mogelijk dat door omstandigheden de bezorging vertraagd is.