Gratis verzenden vanaf 20,- (NL)
Bestellen zonder account aan te maken!

Harm Tilman,,Architecture as Landscape Intervention
Architecture as Landscape Intervention
work by Drost + van Veen
€ 10.00

24 Bij u in huis op: donderdag

`We ontwerpen tastbare architectuur in verrassende verschijningsvormen, als helder antwoord op complexe architectonische opgaven.` Evelien van Veen, Simone Drost

Het architectenbureau Drost + van Veen Architecten uit Rotterdam bestaat inmiddels al zo`n vijftien jaar en komt voor uit een samenwerkingsverband tussen de architecten Simone Drost en Evelien van Veen. De ontwerpen van het bureau gaan een sterke relatie aan met de omgeving, de landschappelijke of stedenbouwkundige context. Door uitgesproken contrasten te gebruiken of door aan te sluiten bij het bestaande. Naast het conceptuele uitgangspunt wordt er in ieder ontwerp gezocht naar innovatieve oplossingen, bijzondere materialisering en nauwkeurige detaillering.
In 2009 won architectenbureau Drost + van Veen de Architectuurprijs Haarlemmermeer, een initiatief van het Podium voor Architectuur | Schiphol & Architectuur onder het thema `Mobiliteit`. De bruggen die het bureau ontwierp voor bedrijventerrein `De President` waren favoriet onder het publiek. De prijs is een publicatie over het eigen werk. Het boek Architecture as Landscape Intervention. Work by Drost + van Veen toont met een aantal bijzondre projecten de werkwijze van het Rotterdamse bureau. Het thema landschap heeft een bijzondere betekenis bij de ontwerpen van de architecten, die van oorsprong uit de interieurarchitectuur komen. Een interview met Harm Tilman, hoofredateur van vaktijdschrift de Architect en bijdragen van Marieke Berkers, Justa van Bergen en Mathias Lehner plaatsen het oeuvre van Drost + van Veen in een breder verband.


Taal / Language : English

Extra informatie:

Paperback / softback
46 pagina's
Met illustraties
December 2010
97 gram
152 x 150 x 5 mm
EAN: 9789490322236
Jap Sam Books

24 Bij u in huis op: donderdag