Gratis verzenden vanaf 17,50 (NL)
Wij verzenden naar Nederland en België

  • Patrick Overeem, Hans-Martien ten Napel,Het radicale midden overzee
  • Patrick Overeem, Hans-Martien ten Napel,Het radicale midden overzee
Patrick Overeem, Hans-Martien ten Napel,Het radicale midden overzee
Het radicale midden overzee
Verkenningen van het postliberalisme
Annalen van het Thijmgenootschap 109-2
€ 19.90
Levertijd: 1 tot 2 werkdagenHet liberalisme drukt een groot stempel op onze samenleving. Tegelijk krijgt het veel kritiek, zowel van links als van rechts. De vraag rijst: wat kan er voor in de plaats komen? Een alternatief dat zich momenteel vanuit ‘het radicale midden’ aandient is het ‘postliberalisme’. Geïnspireerd door christelijk-sociaal denken hekelen vooral Britse en Amerikaanse postliberalen zowel de vermarkting als de verstatelijking van belangrijke levenssferen. Ze hechten veel belang aan lokale gemeenschappen en persoonlijke deugdzaamheid.
Postliberalisme heeft diepe theologische en filosofische wortels en wil tegelijk bijdragen aan de aanpak van de grote problemen van onze tijd. Het is een uitdagende beweging voor mensen die teleurgesteld zijn in de gevestigde partijen, maar zich niet thuis voelen bij politieke extremen.
Deze bundel heeft tot doel om het Nederlandse publiek met dit postliberalisme bekend te maken. Biedt het overzeese postliberalisme ook voor ons een wenkend perspectief?Recensie:
NBD Biblion
Drs. H.H.M. Meyer 13-07-2022
'Nadat de kwalen van het neoliberalisme behandeld worden komen de reacties op dat vrijmoedige graai-denken aan de orde (...). Een groot en enorm interessant gamma aan meningen. Juist daarin zit ook de grote waarde van dit boek: alternatieven uit de christelijke hoek voor het neoliberalsime dat ondanks de steeds groeiende kloof in de samenleving nog steeds dominant is. Voor politiek geïnteresseerden en voor de wat grotere bibliotheken onontbeerlijk.'

Extra informatie:
Annalen van het Thijmgenootschap 109-2
Paperback / softback
208 pagina's
December 2021
270 gram
206 x 122 x 17 mm
EAN: 9789463013819
Eburon

Levertijd: 1 tot 2 werkdagen