Gratis verzenden vanaf 20,- (NL)
Bestellen zonder account aan te maken!

  • ,Handboek voor onderzoeksjournalisten
  • ,Handboek voor onderzoeksjournalisten
,Handboek voor onderzoeksjournalisten
Handboek voor onderzoeksjournalisten
Van vermoeden tot verhaal
€ 39.95
24 Bij u in huis op: zaterdag
Bestel vóór: 21:00
Hoe onderzoek je een vermoeden? Hoe verwerk je een berg droge feiten tot een overtuigend verhaal?

Dit officiële handboek van de Nederlands-Vlaamse Vereniging van Onderzoeksjournalisten behandelt de internationaal vermaarde Story-Based Inquiry methode: een snelle en effectieve manier om journalistiek onderzoek te organiseren en uit te voeren. Daaromheen bespreken de auteurs de sociale, psychologische, juridische, financiële, ethische en maatschappelijke aspecten van onderzoeksjournalistiek.
Het boek is rijk aan praktische tips, concrete stappenplannen, handige checklisten en sprekende voorbeelden uit Vlaamse en Nederlandse media. Veel adviezen zijn nooit eerder opgeschreven of gepubliceerd. De auteurs zijn praktiserende onderzoeksjournalisten of op een andere manier bij het dagelijks werk van onderzoeksjournalisten betrokken. De meesten hebben bovendien didactische ervaring.
Beginnende onderzoeksjournalisten kunnen het boek gebruiken als leidraad, ervaren speurders als naslagwerk. Hoewel dit boek zich op de eerste plaats richt tot journalisten, zijn de adviezen nuttig voor iederéén die op zoek is naar betrouwbare feiten voor werk of ideaal — zoals researchers van bedrijven, publieke organisaties en ngo’s, activisten en weetgierige burgers.Extra informatie:

Hardback
512 pagina's
Met illustraties
November 2022
850 gram
238 x 162 x 40 mm
EAN: 9789461563057
Bertram + de Leeuw Uitgevers BV

24 Bij u in huis op: zaterdag
Bestel vóór: 21:00