Welkom bij onze webshop
Wij verzenden naar Nederland en België

  • ,Handboek beleidswetenschap
  • ,Handboek beleidswetenschap
,Handboek beleidswetenschap
Redactie: Tineke A. Abma en Roel in 't Veld
Handboek beleidswetenschap
Perspectieven, thema's en praktijkvoorbeelden
€ 83.50

Levertijd: 1 tot 2 werkdagen

Het Handboek beleidswetenschap biedt een compleet overzicht van de recente ontwikkelingen in de Nederlandse beleidswetenschap aan de hand van het werk van ruim dertig toonaangevende auteurs uit het vakgebied. Net als het succesvolle Handboek beleidswetenschap uit 1987, biedt de huidige editie speciaal voor dit handboek bewerkte versies van de belangrijkste artikelen op het terrein van de Nederlandse beleidswetenschap.

Het doel van het Handboek beleidswetenschap is de kennis en kunde van studenten en beleidsmakers te vergroten over de wijze waarop beleid tot stand komt; de dynamiek en stabiliteit van beleidsprocessen en de wijze waarop het beleid geformuleerd, geïmplementeerd en geëvalueerd wordt.

Het boek valt uiteen in drie delen: een deel waarin beleidswetenschappelijke perspectieven worden besproken, een deel waarin beleidsthema's aan bod komen en een derde deel met cases over actuele beleidsvraagstukken. Door de combinatie van theoretische perspectieven, thema's en casuïstiek is de opzet van dit handboek uniek.

Aan het boek hebben ruim 30 auteurs meegewerkt, waarvan velen hun sporen hebben verdiend in het vakgebied. Zij zijn uit verschillende disciplines afkomstig (bestuurskunde, politicologie, sociologie, organisatiekunde, vrouwenstudies). Met bijdragen van onder anderen M. Bovens, G. Engbersen, M. Hajer, P. 't Hart en J. Outshoorn. De redactie wordt gevoerd door T.A. Abma (Erasmus Universiteit Rotterdam) en R. in 't Veld (NSOB).

Het boek is uitstekend geschikt voor studenten beleids- en bestuurskunde in het universitair en postacademisch onderwijs, alsmede voor beleidsmedewerkers en adviseurs werkzaam binnen het openbaar bestuur en dienstverlenende sectoren.

Extra informatie:

Paperback / softback
422 pagina's
Juli 2001
816 gram
240 x 170 x 25 mm
EAN: 9789053526958
Boom bestuurskunde

Levertijd: 1 tot 2 werkdagen