Welkom bij onze webshop
Wij verzenden naar Nederland en België

  • ,Gewapende vrede
  • ,Gewapende vrede
,Gewapende vrede
Gewapende vrede
€ 14.95

Levertijd: 1 tot 2 werkdagen

Planten en dieren hebben elkaar nodig, maar staan ook op gespannen voet met elkaar. Dieren worden door planten aangetrokken voor bestuiving en het verspreiden van zaden, maar tegelijkertijd moeten deze laatste zich beschermen tegen overmatige vraat en fysiek geweld. Daarover gaat Gewapende vrede, een reeks beschouwingen over het fascinerende samenspel van plant en dier in de natuur. Aan bod komen onderwerpen als de relaties tussen een enkele plantensoort en zijn dierlijke partners, het functioneren van levensgemeenschappen in water of op land en de co-evolutie van grassen en grazers. Antwoord wordt gegeven op prangende vragen als: is er nog toekomst voor weidevogels in ons land en wat zal het effect zijn van klimaatverandering op onze dagvlinders? Welke methoden staan de bioloog ter beschikking om meer inzicht te verkrijgen in de samenhang tussen vegetatie en de daarvan afhankelijke fauna? De combinatie van actuele thema’s in samenhang met processen in het verleden maken het boek interessant voor ecologen, natuurliefhebbers, beleidsmedewerkers en studenten.

Gewapende vrede is het derde deel van een reeks Vegetatiekundige Monografieën, een initiatief van de Radboud Universiteit Nijmegen en de Universiteit van Wageningen.

De eindredacteuren, Joop Schaminée, John Janssen en Eddy Weeda, vertegenwoordigen samen vele decennia aan ecologische ervaring. Ze schreven talloze publicaties over natuur en landschap en werkten eerder samen aan de boekenreeksen De Vegetatie van Nederland, Atlas van plantengemeenschappen in Nederland en Europese natuur in Nederland.

Extra informatie:
Vegetatiekundige Monografieen 3
Paperback / softback
190 pagina's
Met illustraties
Juni 2011
302 gram
220 x 150 x 12 mm
EAN: 9789050113526
KNNV Uitgeverij

Levertijd: 1 tot 2 werkdagen