Gratis verzenden vanaf 17,50 (NL)
Wij verzenden naar Nederland en België

  • Joke Korteweg, Frits Loomeijer,Wagen en winnen
  • Joke Korteweg, Frits Loomeijer,Wagen en winnen
Joke Korteweg, Frits Loomeijer,Wagen en winnen
Wagen en winnen
Vijftig jaar Nederlandse offshore-industrie. Pionier in energietransitie
€ 29.95
Levertijd: 1 tot 2 werkdagen

Dit artikel is aanwezig in onze winkel in HeerenveenIn 1959 wordt een enorme gasbel ontdekt onder de Groningse bodem.Experts vermoeden al snel dat ook onder de Noordzee gas te winnen is. Als dat blijkt te kloppen, storten bestaande en nieuwe bedrijven zich binnen de kortste keren op de olie- en gaswinning buitengaats. Zo groeit Nederland na de oliecrisis uit tot een van de belangrijkste offshore-landen ter wereld.

Die positie dankt het aan een cluster van toeleveranciers. Innovatieve bedrijven die in opdracht van de grote energiemaatschappijen platforms, transformatorstations en windmolens bouwen, transporteren, onderhouden en na gebruik ook weer opruimen. Ze behoren tot de wereldtop en spelen een belangrijke rol in de huidige energietransitie, die grotendeels op zee wordt gerealiseerd.

In Wagen en winnen beschrijven Joke Korteweg en Frits Loomeijer de fascinerende ontwikkeling van de Nederlandse offshore-industrie ter gelegenheid van het vijftigjarig jubileum van de brancheorganisatie IRO. Met dit unieke boek wordt een oer-Hollandse industrietak, die met veel lef en technisch vernuft opereert in een steeds kritischer maatschappelijk en politiek klimaat, voor het eerst uit de schaduw gehaald.


Extra informatie:

Hardback
240 pagina's
Met illustraties
December 2021
737 gram
249 x 176 x 26 mm
EAN: 9789463821841
Balans

Levertijd: 1 tot 2 werkdagen

Dit artikel is aanwezig in onze winkel in Heerenveen