Gratis verzenden vanaf 20,- (NL)
Bestellen zonder account aan te maken!

,Fietsgids schotland rond 2
  • ,Fietsgids schotland rond 2
  • ,Fietsgids schotland rond 2
Fietsroute Schotland rond 2
Noordwest Schotland
€ 24.50
   Thuisbezorgen

  • Bestel vóór: 15:00
  • Bij u in huis op zaterdag *
  • Gratis verzendingEuropafietsers. Schotland rond, deel2;
128 pagina's, formaat: 21x 15 cm, ringband

Dit is een dubbelronde: één over de (woeste, maar gevarieerde) Buiten-Hebriden en langs de westkust, en één langs de west- en noordkust en vervolgens door de binnenlanden en de Lochs terug, met als extra een trip naar de Orkneys. Deze meer rurale gebieden van Schotland vergen een andere voorbereiding. Het landschap is wat steviger, maar ontzettend mooi (als het niet mist). Er zijn weinig echt toeristische uitspattingen, maar veel rust en oude natuur.
De route met overtocht naar de Orkneys (met recente prehistorische opgravingen) kost je wel een kleine week. Vanuit Oban is het uitstapje naar Iona (Sint Columbus) bijna verplicht.

Een grote ontdekkingstocht door Schotland, inclusief de Hebriden, Orkneys, St. Columba en veel meer...

"Schotland Rond" is een verzameling van rondgaande routes rond en door Schotland (zie de te vergroten kaart hiernaast). Elk rondje is daarbij in een vakantie te fietsen, het geheel waarschijnlijk niet: het totaal is bijna 4.500 km. We gebruiken treinen en/of vliegtuigen als toe- en afvoer naar knooppunten. In een knooppunt kun je zo jouw fietstocht beginnen of eindigen. Uiteraard kan een knooppunt ook per fiets bereikt worden.
De route

Vanaf de boot (Newcastle) bereik je per trein -of fiets- een knooppunt om daar je Ronde naar keuze te beginnen. Ook vanaf de grote vliegvelden zijn toevoerroutes beschreven naar het dichtstbijzijnde knooppunt.
Knooppunten zijn: Newcastle, Oban, (Glasgow), Fort-William, Kyle, Ullapool, Tongue, Inverness, Edinburgh.
Zwaarte

Hoewel de hoogte nergens boven de 400 m komt, kan men over een groot deel van de route wel regelmatig korte, steile, klimmetjes verwachten. Niveau: Ardennen. De voorzieningen zijn soms, vooral in de routes van deel 2, dun gezaaid.De boekjes hebben de volgende kenmerken

    Kaartjes met de route
    Navigatietekst in één richting met indicatie van voorzieningen
    Informatie over zwaarte en wegkwaliteit
    Informatie over toeristische bezienswaardigheden
    Overnachtingslijsten
    Informatie over vervoer

De route is ingetekend op kaarten met schaal 1:200.000, bij steden 1:50:000


Extra informatie :
EAN: 9789064558252
Pirola


* We doen er alles aan om dit artikel op tijd te bezorgen. Het is echter in een enkel geval mogelijk dat door omstandigheden de bezorging vertraagd is.