Gratis verzenden vanaf 17,50 (NL)
Wij verzenden naar Nederland en België

  • Koos Breukel, Femke Deen,Norbertinessen van het Sint Catharinadal - 750 jaar
  • Koos Breukel, Femke Deen,Norbertinessen van het Sint Catharinadal - 750 jaar
Koos Breukel, Femke Deen,Norbertinessen van het Sint Catharinadal - 750 jaar
Norbertinessen van het Sint Catharinadal - 750 jaar
€ 20.00
Levertijd: 1 tot 2 werkdagenTer ere van het 750 jarig bestaan van de zusters Norbertinessen van de priorij in het Sint-Catharinadal heeft de bekende Nederlandse fotograaf Koos Breukel in de zomer van 2021 de zusters geportretteerd. De foto’s vormen een eerbetoon aan een van de oudste geloofsgemeenschappen van ons land. Het Norbertinessenklooster Sint-Catharinadal werd gesticht in Wouw, maar verhuisde al snel naar Breda wegens overstromingen in West-Brabant.
Sinds 1647 leven de zusters in Oosterhout.

Koos Breukel (Den Haag, 1962) is één van Nederlands bekendste portretfotografen. De cyclus van het leven is een belangrijk en terugkerend thema in Breukels oeuvre. Van nieuw leven tot ouderdom; hij legt de verschillende levensfases vast.  Breukel: “Ik probeer altijd weer helemaal blanco met iemand aan de slag te gaan. […] Mijn foto’s gaan eigenlijk ook over een soort nieuwsgierigheid naar een mens. Dat zit ook in de foto’s. Een foto verklaart niks, maar houdt eigenlijk meer het mysterie in stand.”

In de publicatie wordt een ruime selectie van de foto’s van Breukel begeleid door teksten en interviews van de hand van Femke Deen.

De Norbertinessen van Sint-Catharinadal is een project van het Stadsarchief Breda, Stedelijk Museum Breda, de Stichting Grote Kerk Breda en drie gemeenten: Oosterhout, Wouw (gemeente Roosendaal) en Breda. Ook De Mastboom-Brosens Stichting steunt dit project.


Extra informatie:

Paperback / softback
76 pagina's
Met illustraties
December 2021
153 gram
227 x 163 x 5 mm
EAN: 9789462264250
Lecturis

Levertijd: 1 tot 2 werkdagen