Welkom bij onze webshop
Wij verzenden naar Nederland en België

  • C.M. Sandelowsky-Bosman, T. Liefaard, S.E. Rap, F.A.N.J. Goudappel,De rechten van ongedocumenteerde kinderen in Curaçao
  • C.M. Sandelowsky-Bosman, T. Liefaard, S.E. Rap, F.A.N.J. Goudappel,De rechten van ongedocumenteerde kinderen in Curaçao
C.M. Sandelowsky-Bosman, T. Liefaard, S.E. Rap, F.A.N.J. Goudappel,De rechten van ongedocumenteerde kinderen in Curaçao
De rechten van ongedocumenteerde kinderen in Curaçao
Een gezamenlijke verantwoordelijkheid
E.M. Meijers Instituut voor Rechtswetenschappelijk Onderzoek 371
€ 45.00
Levertijd: 2 tot 3 werkdagen


Er bestaan grote zorgen om kinderen die zonder verblijfsvergunning in Curaçao verblijven. Deze ongedocumenteerde kinderen komen veelal uit Venezuela en hun fundamentele rechten en vrijheden zijn in het geding. De mogelijkheden voor de kinderen om hun verblijf te legaliseren zijn zeer beperkt. Daarnaast ontbreekt het aan adequate opvang, gezondheidszorg en scholing. De ongedocumenteerde kinderen bevinden zich in Curaçao, een autonoom land binnen het Koninkrijk der Nederlanden dat als geheel verdragsstaat is bij het VN-Verdrag voor de Rechten van het Kind en andere mensenrechtenverdragen. Wat betekent dit voor het waarborgen van de rechten van deze kwetsbare groep kinderen?

Dit onderzoek verkent de juridische en sociale situatie van ongedocumenteerde kinderen in Curaçao en analyseert hun rechten en vrijheden in het licht van het staatsbestel van het Koninkrijk. Het beoogt bij te dragen aan een betere implementatie en naleving van internationale kinderrechten binnen het Koninkrijk, en in het bijzonder aan een betere bescherming van ongedocumenteerde kinderen in Curaçao.

Dit boek is van belang voor professionals werkzaam met ongedocumenteerde kinderen in Curaçao of met de koninkrijksbrede implementatie van de rechten van kinderen. Het richt zich ook op onderzoekers en studenten geïnteresseerd in internationale kinderrechten en/of in de staatkundige verhoudingen binnen het Koninkrijk der Nederlanden.


Extra informatie:
E.M. Meijers Instituut voor Rechtswetenschappelijk Onderzoek 371
Paperback / softback
190 pagina's
Juni 2021
311 gram
242 x 158 x 11 mm
EAN: 9789462909656
Boom juridisch

Levertijd: 2 tot 3 werkdagen