Gratis verzenden vanaf 20,- (NL)
Bestellen zonder account aan te maken!

  Pieter D. Torensma, Evert Duintjer Tebbens,Iconen voor Geometer
  Iconen voor Geometer
  Een eerbetoon aan de natuur
  € 39.95
  Levertijd: 1 tot 2 werkdagen  Titel: Iconen voor Geometer – Een eerbetoon aan de natuur
  Auteur: Pieter Dirk Torensma

  Gebonden 32 x 24 cm. / 116 pagina`s / 50 Afbeeldingen in kleur / Tekst: Nederlands/Engels
  Met een verbindend verhaal van de kunstenaar, een kunsthistorisch essay van Evert Duintjer Tebbens en quotes van onder andere Shakespeare, Walt Whitman en Baruch Spinoza.

  Met zijn serie ‘Iconen voor Geometer’ heeft de Friese kunstenaar Pieter Dirk Torensma (Leeuwarden, 1944) een altaar opgericht voor de onzichtbare kracht die ten grondslag ligt aan de myriaden schepsels in het ons bekende universum. Met behulp van ritme en getal in oneindige variatie, krijgt op elk moment van de dag iedere bloem, stuifmeelkorrel, planktondeeltje en iedere beweging in het heelal zijn vorm. Dat ook geluid hierbij een cruciale rol speelt komt tot uiting in zijn icoon ‘Klank zichtbaar gemaakt’.
  Met inleidend essay van Evert Duintjer Tebbens die parallellen trekt tussen dit werk en enkele inspirerende figuren uit de kunstgeschiedenis. De kunstenaar vertelt zelf hoe hij vanaf 1995 gefascineerd raakte door de geheime wetmatigheden van de gulden snede en de zogenaamde Fibonacci-reeks, die soms open en bloot voor de oplettende beschouwer zichtbaar zijn. Behalve een stil protest tegen de verschraling van de biodiversiteit trachten zijn ‘Iconen voor Geometer’ ons ook ontvankelijk te maken voor het geheim dat ‘Leven’ heet.


  ‘De natuur blijkt zowel vitaal als speels te zijn en ook steeds verrassend en vernieuwend. Het is een groot mysterie dat me steeds verder voert.’
  Pieter Dirk Torensma

  Taal / Language : Multiple languages

  Extra informatie:

  Hardback
  116 pagina's
  Met illustraties
  Augustus 2022
  1094 gram
  328 x 245 x 15 mm
  EAN: 9789073007529
  Aurora Productions

  Levertijd: 1 tot 2 werkdagen