Gratis verzenden vanaf 20,- (NL)
Bestellen zonder account aan te maken!

  Henk Asbreuk, Addie de Moor, Esther van der Meer,Basisboek Journalistiek schrijven
  Basisboek Journalistiek schrijven
  € 65.50
  24 Bij u in huis op: dinsdag
  Bestel vóór: 21:00  - Het meest volledige en toegankelijke Nederlandstalige boek op dit gebied;
  - bevat veel praktijkvoorbeelden en oefeningen;
  - geschreven door gerenommeerde journalisten met ervaring als hbo-docent.

  Basisboek Journalistiek schrijven biedt studenten alle kennis en technieken om journalistieke teksten te kunnen schrijven voor een breed publiek. Aan de hand van praktijkvoorbeelden en oefeningen leren zij stap voor stap hoe je het schrijven van een journalistiek verhaal aanpakt.

  De benodigde basiskennis en -vaardigheden worden in dit boek opgedeeld in de vier fases van het schrijfproces:

  1) Oriëntatie en voorbereiding;
  2) structuur en opbouw;
  3) journalistieke stijl;
  4) eindredactie.

  Vervolgens komen uiteenlopende journalistieke genres en de bijbehorende schrijftechnieken aan bod: van de lange reportage tot de online longread en van achtergrondverhaal tot opinie.

  Basisboek Journalistiek schrijven is praktisch ingestoken en bevat extra veel oefeningen, waarmee studenten de theorie kunnen verwerken. In deze vernieuwde, vierde editie is de tekst waar nodig aangepast aan actuele ontwikkelingen binnen het vakgebied en zijn veel voorbeelden geactualiseerd.
  Basisboek Journalistiek schrijven is uitermate geschikt voor wie wil leren schrijven voor een breed publiek. Het is bestemd voor studenten die een minor of opleiding journalistiek volgen op hbo- en wo-niveau, en voor de freelancer die zijn schrijftechnieken wil verbeteren.


  Studenten vinden in de ondersteunende online omgeving o.a. leerdoelen, aanvullende informatie en oefeningen. Voor docenten staan er didactische suggesties.

  Dit boek is ook beschikbaar als e-book via het platform Bookshelf (URL TOEVOEGEN: https://bookshelf.nl/). Zoek het E-ISBN van dit boek » (URL invoegen: https://www.noordhoff.nl/hoger-onderwijs/overzicht-e-isbns)

  Drs. Henk Asbreuk (1946) studeerde Nederlandse taal- en letterkunde en Filosofie aan de Universiteit van Amsterdam. Hij gaf ruim dertien jaar les aan de School voor Journalistiek in Utrecht en gaf schrijftrainingen in opdracht van Taalcentrum-VU, Wageningen Universiteit, NVJ, bedrijven en instellingen. Ook werkte hij als zelfstandig publicist en schrijftrainer vanuit zijn bureau SchrijfwerkAmsterdam.

  Drs. Addie de Moor (1959) studeerde Nederlands aan de universiteiten van Leiden en Utrecht. Bijna twintig jaar was ze docent Taalbeheersing aan de School voor Journalistiek in Utrecht. Daarnaast zat ze in de jury van het Gouden Pennetje (een aanmoedigingsprijs voor jong journalistiek talent) en gaf ze jarenlang schrijftrainingen op redacties, sinds 2004 via haar eigen bureau, De Moor Tekst & Uitleg. Aan de Universiteit Leiden gaf ze vijftien jaar journalistiek schrijven aan minorstudenten. Nu geeft ze schrijftrainingen Wetenschapsjournalistiek aan de Leidse bètafaculteit en is ze verbonden aan de duale master Journalistiek en Media aan de Universiteit van Amsterdam.

  Drs. Esther van der Meer (1981) studeerde Nederlands aan de Rijksuniversiteit Groningen met als afstudeerspecialisaties Moderne letterkunde en Journalistiek. In 2004 begon ze als stadsverslaggever bij de Leeuwarder Courant. In 2005 maakte ze de overstap naar het
  Dagblad van het Noorden. In 2014 werd ze, samen met een groep jonge verslaggevers, genomineerd voor de Groninger Persprijs met de serie ‘Grensstreken’, een reeks multimediale verhalen in de vorm van participerende journalistiek. Tussen 2014 en 2017 werkte ze als
  docent journalistiek bij de opleiding Communicatie van NHL Hogeschool in Leeuwarden. Inmiddels is ze terug bij het Dagblad van het Noorden, als chef van de stad en de provincie
  Groningen.  Extra informatie:

  Paperback / softback
  356 pagina's
  Met illustraties
  November 2020
  689 gram
  241 x 171 x 18 mm
  EAN: 9789001748968
  Noordhoff

  24 Bij u in huis op: dinsdag
  Bestel vóór: 21:00