Gratis verzenden vanaf 20,- (NL)
Bestellen zonder account aan te maken!

  • Christian van Kerckhove, Els Heyvaert,Samenleven met de dood
  • Christian van Kerckhove, Els Heyvaert,Samenleven met de dood
Christian van Kerckhove, Els Heyvaert,Samenleven met de dood
Samenleven met de dood
Hoezo?
Sociale Wetenschappen ? Kruispunten 9
€ 20.00
Levertijd: 1 tot 2 werkdagenSamenleven met de dood toont op basis van cijfermateriaal hoe divers onze samenleving wel is. Uit alle continenten migreerden en migreren mensen naar België. Op die reis nemen ze hun verleden mee samen met hun waarden, gebruiken en rituelen zoals hun afscheidsrituelen. Het boek laat zien welke deze zijn en hoe elke culturele traditie op een waardige manier afscheid wil nemen van een overleden geliefde. Niet waardig vaarwel kunnen zeggen raakt elk mens, van waar die ook komt, tot in het diepst van zijn hart.


Hiermee dringt zich de vraag op die tot nu toe vrij systematisch over het hoofd is gezien. Hoe kunnen we onze samenleving zo organiseren dat iedereen waardig afscheid kan nemen van een gestorven dierbare? Hierop geeft Samenleven met de dood een aanzet tot antwoord om zo het maatschappelijk debat te openen.


Els Heyvaert is leerkracht, beeldend kunstenaar en illustrator. Christian Van Kerckhove is filosoof met een bijzondere interesse voor de wijsgerige antropologie.


Beiden zijn wereldreizigers. Over hun wereldomzeiling met hun zeiljacht Agapètos schreven ze het boek Het geluk leeft aan boord. Het ongeluk zeilt mee (Lanasta, 2012). Over hun reizen over land publiceerden ze het boek Van de wereld. Filosofische reisimpressies van gebruiken, rituelen en sjamanisme (Garant, 2016).

Extra informatie:
Sociale Wetenschappen ? Kruispunten 9
Paperback / softback
107 pagina's
Oktober 2021
223 gram
242 x 172 x 10 mm
EAN: 9789044138450
Maklu Uitgevers N.V.

Levertijd: 1 tot 2 werkdagen