Gratis verzenden vanaf 20,- (NL)
Bestellen zonder account aan te maken!

Fred Korthagen, Ellen Nuijten,De kracht van reflectie
De kracht van reflectie
€ 34.95
  (Paperback / softback) Thuisbezorgen

  • Bestel vóór: 21:00
  • Bij u in huis op woensdag
  • Gratis verzending


De kracht van reflectie laat zien hoe leraren systematisch kunnen leren van praktijkervaringen. Het boek helpt om reflectie concreet en inspirerend te maken. Hierdoor wordt de professionele ontwikkeling van de leraar versterkt.

Aan de hand van vele voorbeelden en oefeningen worden de nieuwste inzichten over reflectie tot leven gebracht. Het boek bevat ook instrumenten en werkvormen om diepgaande reflectieprocessen te bevorderen, waarbij persoonlijke en professionele ontwikkeling verbonden raken.
In deze geheel herziene druk zijn recente wetenschappelijke inzichten verwerkt en zijn kaders met praktische tips toegevoegd, ontleend aan de praktijk. Bovendien wordt beschreven hoe reflectie benut kan worden bij het tegengaan van discriminatie en racisme en bij het bevorderen van kansengelijkheid.

Dit handboek richt zich op lerarenopleiders en begeleiders op scholen en opleidingsinstituten en is ook bruikbaar voor (aanstaande) leraren. Veel van de beschreven concepten en aanpakken zijn tevens geschikt voor toepassing in andere beroepsgroepen.

Prof. dr. Fred Korthagen is emeritus hoogleraar onderwijskunde van de Universiteit Utrecht met als
specialisaties opleiden, reflectie en coaching. Hij publiceerde hierover honderden artikelen en verschillende boeken in vele talen. Hij is Fellow van de American Educational Research Association en ontving internationale prijzen voor zijn werk.

Ellen Nuijten is Master of Human and Organizational Behavior en heeft veel ervaring als personal coach, teamcoach en trainer. Haar specialisaties zijn persoonlijke en professionele groei, in het bijzonder het bevorderen van krachtgerichte reflectie in individuen, teams en organisaties. Zij is NOBCO/EMCC Master Practitioner Coach.Extra informatie:

Paperback / softback
232 pagina's
Met illustraties
Januari 2023
446 gram
240 x 170 x 12 mm
EAN: 9789024448845
Boom