Welkom bij onze webshop
Wij verzenden naar Nederland en België

  • ,Dienstboek een proeve 1 Schrift - Maaltijd - Gebed
  • ,Dienstboek een proeve 1 Schrift - Maaltijd - Gebed
,Dienstboek een proeve 1 Schrift - Maaltijd - Gebed
Schrift, Maaltijd, Gebed
Incl. psalmtonenkaart
€ 28.99

Levertijd: 1 tot 3 werkdagen

Deze uitgave bevat naast een schat aan teksten, gebeden en liederen ook verhelderende informatie over de liturgie van de gemeente. Nu met extra handige inhoudsopgave en uitgevoerd met leeslinten.

In 1998 verscheen deze toonzettende uitgave vanwege de Samen op Weg-kerken op het gebied van de liturgie. De eerste druk is in twee oplagen verschenen. Nu verschijnt de tweede druk met enkele wijzigingen. Deze wijzigingen verhogen de gebruikswaarde en belemmeren het gebruik naast de eerste druk niet; ze betreffen de inhoudsopgave en de tekst van het zogenaamde Beklag Gods.

De inhoudsopgave is door velen als niet-functioneel ervaren en door een andere opzet ervan is de toegankelijkheid en functionaliteit van deze uitgave sterk verbeterd. Op deze wijze wordt het gebruik in de gemeente bevorderd, maar is ook het gebruik in het gezin gediend. De betekenis van deze uitgave voor persoonlijk en gezinsgebruik is nog onvoldoende ontdekt.

Inzake het Beklag Gods (onderdeel van de Goede Vrijdagviering, namelijk de kruismeditatie) is onbedoeld discussie ontstaan over het al dan niet antisemitische karakter van de voorliggende tekst. Aan dit mogelijke misverstand is door aanpassingen een ondubbelzinnig einde gemaakt. In ieder exemplaar is een losse psalmtonenkaart ingelegd.

Extra informatie:
Proeven voor de eredienst
Hardback
Januari 1998
613 gram
184 x 123 x 38 mm
EAN: 9789023903789
KokBoekencentrum Non-Fictie

Levertijd: 1 tot 3 werkdagen