Welkom bij onze webshop
Wij verzenden naar Nederland en België

  • Leonard Ornstein, Dennie Oude Nijhuis,De polder werkt
  • Leonard Ornstein, Dennie Oude Nijhuis,De polder werkt
Leonard Ornstein, Dennie Oude Nijhuis,De polder werkt
De polder werkt
€ 24.99
Levertijd: 1 tot 2 werkdagen


In mei 1945, kort na de bevrijding, maakten de belangrijkste vertegenwoordigers van werkgevers en werknemers de oprichting bekend van een Stichting van de Arbeid waarin zij gezamenlijk zouden werken aan de wederopbouw van Nederland. Inmiddels vormt deze Stichting al vijfenzeventig jaar het kloppende hart van de polder. Het is de plaats waar werkgevers en werknemers
in vertrouwen tot elkaar kunnen komen.

In De polder werkt kijken we met een aantal prominente vertegenwoordigers terug op de belangrijkste ontwikkelingen in de recente geschiedenis van het poldermodel en de rol die de Stichting van de Arbeid daarin heeft gespeeld. Is de Stichting nog steeds in staat om tegenstellingen tussen werknemers en werkgevers te overbruggen? In hoeverre slaagt de Stichting er nog in om goede en evenwichtige arbeidsverhoudingen te bevorderen? En welke rol kan het sociaal overleg spelen bij de grote uitdagingen van de toekomst?

De polder werkt beschrijft de geheimen van 75 jaar praten en soms ploeteren in de polder. Hoofdrolspelers als Bernard Wientjes, Agnes Jongerius, Jacques Schraven, Lodewijk de Waal en vele anderen geven een verrassend inkijkje in de vitaliteit van de Nederlandse overlegeconomie.

Dennie Oude Nijhuis is historicus aan de Universiteit Leiden. Hij is de auteur van verschillende boeken over de geschiedenis van sociaal beleid en arbeidsverhoudingen.

Leonard Ornstein is politiek journalist bij de VPRO en (co)auteur van diverse boeken. Eerder was hij parlementair redacteur voor Buitenhof, Vrij Nederland en Het Parool.

Oude Nijhuis en Ornstein werkten samen voor het Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis aan een omvangrijk oral history-project met Wim Kok (2017), Lodewijk de Waal (2018) en voormalige voorzitters van VNO-NCW (2020).

Sandrine Thelosen is journalist. Zij was voor de Stichting van de Arbeid actief bij de voorbereiding van het 75-jarig jubileum.Extra informatie:

Hardback
224 pagina's
Met illustraties
November 2020
1115 gram
288 x 230 x 22 mm
EAN: 9789044645361
Prometheus

Levertijd: 1 tot 2 werkdagen