Gratis verzenden vanaf 20,- (NL)
Bestellen zonder account aan te maken!

,De uil en de nachtegaal
  • ,De uil en de nachtegaal
  • ,De uil en de nachtegaal
De uil en de nachtegaal
Een middeleeuws Engels vogeldebat
Lalito Klassiek
€ 22.99
   Thuisbezorgen

  • Bestel vóór: 21:00
  • Bij u in huis op vrijdag *
  • Gratis verzending


De uil en de nachtegaal is een vertaling van The Owl and the Nightingale; een anoniem dertiende-eeuws Engels gedicht van ruim 1800 regels, waarin twee vogels debatteren over het geloof, het huwelijk en de hoofse liefde. In het gedicht leidt de auteur de lezer door een fel debat, waarin de beide vogels, vaak met veel humor, enthousiast met elkaar redetwisten. In het vaak stevige dispuut neemt noch de wijze uil, noch de frivole nachtegaal een blad voor de mond. De expressieve taal van de vogels maakt het gedicht bijzonder levendig.

In deze tweetalige studie-editie op rijm bewaart Bert Osnabrug die levendigheid en ontsluit hij het gedicht voor een hedendaags Nederlandstalig publiek. Naast de vertaling en een toelichting bevat het boek illustraties die qua sfeer en beeldtaal verwijzen naar de boekillustraties uit het dertiende-eeuwse Engeland. Bert Osnabrug vertaalde ook het middeleeuwse meesterwerk Beowulf, Het vogelparlement van Geoffrey Chaucer en de Arthurroman Gawein.


Extra informatie:
Lalito Klassiek
Paperback / softback
148 pagina's
Met illustraties
Januari 2019
201 gram
210 x 148 x 13 mm
EAN: 9789491982590
Lalito


* We doen er alles aan om dit artikel op tijd te bezorgen. Het is echter in een enkel geval mogelijk dat door omstandigheden de bezorging vertraagd is.