Gratis verzenden vanaf 17,50 (NL)
Wij verzenden naar Nederland en België

  • ,De Revisor
  • ,De Revisor
,De Revisor
De Revisor
hommage aan Dirk Ayelt Kooiman
€ 15.00
Levertijd: 1 tot 2 werkdagenDirk Ayelt Kooiman richtte in 1974 samen met vertaler Thomas Graftdijk het literaire tijdschrift De Revisor op. Met debutanten als Doeschka Meijsing, Frans Kellendonk, A.F.Th. van der Heijden, P.F. Thomése en Nicolaas Matsier, de zogenaamde Revisor-groep, zetten zij zich af tegen de toenmalige realistische, anekdotische literatuur. Kooiman zou twee decennia de hoofdredactie voeren.

Nu, 45 jaar later, bestaat De Revisor nog steeds en is het nog steeds een van de toonaangevende literaire tijdschriften. De Harmonie en de huidige redactie van De Revisor slaan de handen ineen om dit feestelijke feit te vieren en de oprichter te eren. Een keur aan schrijvers op enigerlei wijze verbonden aan De Revisor tussen 1975 en nu, oudgedienden en jonge garde, is gevraagd zich te laten inspireren door het werk van Kooiman (of het thema het onvoltooide).

In de literaire nalatenschap van Kooiman werd een schat aan (beeld)materiaal aangetroffen, waaruit een ruime selectie zal worden gemaakt voor dit speciale nummer.

Met bijdragen van onder anderen:
Nicolaas Matsier, Hedda Martens, P.F. Thomése, Jacob Groot, A.F.Th. van der Heijden, Ian McEwan, Jeroen Henneman, Pieter Holstein, Glen Baxter, Merijn de Boer, Fabienne Rachmadiev, Roos van Rijswijk en Laura Broekhuysen.


Extra informatie:

Paperback / softback
Met illustraties
November 2019
256 gram
275 x 211 x 7 mm
EAN: 9789463360913
Uitgeverij De Harmonie

Levertijd: 1 tot 2 werkdagen