Gratis verzending vanaf € 30
Wij verzenden naar Nederland en België

  • Doede Hardeman, Daniel Koep,Alexej von Jawlensky
  • Doede Hardeman, Daniel Koep,Alexej von Jawlensky
Doede Hardeman, Daniel Koep,Alexej von Jawlensky
Alexej von Jawlensky
Expressionisme en devotie
€ 24.95

Bij u in huis op: vrijdag
Bestel vóór: 21:00
Ver voordat in de Westerse wereld spirituele en esoterische stromingen als new age en mindfulness populair werden, combineert Alexej von Jawlensky (1864-1941) met een open houding het beste uit verschillende religieuze stromingen. De van oorsprong Russische kunstenaar ontwikkelt zich in München tot één van de belangrijkste Duitse expressionisten en staat aan de wieg van de kunstenaarsgroep Der Blaue Reiter. In zijn beroemde kleurrijke, iconische ‘koppen’ zoekt hij naar de essentie van verbeelding, maar ook naar de spirituele beleving ervan.

In zijn latere Meditationen wordt het meditatieve aspect van het herhalen een belangrijke spirituele impuls voor zijn werkwijze. Jawlensky toont zich in zijn werk en zijn leven een modern kunstenaar die daarmee van grote invloed is op de generaties na hem.

Gemeentemuseum Den Haag presenteert Jawlensky’s rijke oeuvre van landschappen, stillevens en portretten in een groot overzicht waarbij de invloed van zijn moderne, spirituele beleving benadrukt wordt. In samenwerking met zijn nog levende kleindochters wordt voor het eerst ook uitgebreid aandacht besteed aan zijn liefde voor de muziek en de inspiratie die hij daarin heeft gevonden.


Circa 200 afbeeldingen in kleur en zwart-wit

Extra informatie:

Hardback
216 pagina's
Met illustraties
September 2018
1294 gram
298 x 253 x 23 mm
EAN: 9789462582897
Uitgeverij WBOOKS

Bij u in huis op: vrijdag
Bestel vóór: 21:00