Gratis verzenden vanaf 17,50 (NL)
Wij verzenden naar Nederland en België

  ,Dalai Lama inside Tibet
  Dalai Lama inside Tibet
  alles over een fascinerende man. Nooit eerder vertoonde beelden uit een betoverend land
  € 17.95
  Levertijd: 1 tot 2 werkdagen  - Dalai Lama:
  Deze film nodigt ons uit voor een bijzonder gesprek met de Dalai-Lama, in zijn woning in Dharamsala, Noord-India. De winnaar van de Nobelprijs voor de Vrede en geestelijk leider van de Tibetaanse gemeenschap in ballingschap vertelt ons op intieme wijze over zijn leven. Zijn jongere broer, Ngari Rinpoche, vertelt ons het verhaal van hun vlucht uit Tibet in 1959 en de Eerste minister van de Tibetaanse regering in ballingschap, Samdhong Rinpoche, legt uit hoe de Dalai-Lama begonnen is met de modernisering van de instellingen om naadloos de overstap te kunnen maken van de laatste theocratie in de wereld naar een wereldse democratie.
  In de film worden interviews en archiefbeelden afgewisseld. De terugkeer naar het verleden helpt om de huidige situatie in Tibet beter te begrijpen; het land wordt overheerst door de Chinese bezetting, terwijl het te maken heeft met een culturele volkerenmoord en een demografische aanval.

  - Inside Tibet:
  De memoires van Henrich Haller waren een internationale bestseller en de inspiratiebron van Brad Pitts film Seven Years in Tibet. Heinrich Harrer (1912-2006) was bergbeklimmer, auteur, ontdekkingsreiziger en vriend van de Dalai Lama. De sensationele vondst van de dagboeken die door Harrer in de jaren `40 en `50 werden bijgehouden, geven ons nu een unieke kijk op het alledaagse leven in Tibet in het midden van de 20e eeuw. Het is een openbaring met vele verrassingen, waarvan enkele schokkend zijn...
  Deze Engels gesproken documentaire, geproduceerd door ZDF International, gaat over het verleden en heden van Tibet. Tevens wordt de bewering onderzocht dat de Chinese politiek tot de vernietiging van het oude Tibet zal leiden.
  Het dak van de wereld, het boeddhisme, de geheimen en mysteries: Tibet blijft ons tot op de dag van vandaag fascineren.


  Extra informatie:

  DVD
  Mei 2009
  123 gram
  190 x 135 x 20 mm
  EAN: 9789086022212
  VTC Media

  Levertijd: 1 tot 2 werkdagen