Gratis verzending vanaf € 30
Wij verzenden naar Nederland en België

  • ,Conflicten
  • ,Conflicten
,Conflicten
Conflicten
€ 25.00

Bij u in huis op: donderdag
Bestel vóór: 21:00


Vanuit een analyse van de geschiedenis hadden we kunnen verhopen dat de voortschrijdende tijd het aantal conflicten zou reduceren. Dat de mens wijzer zou worden en zou leren uit zijn fouten. Niets is minder waar: we leven meer en meer in een tijd van conflicten, niet alleen door de grote breuklijnen op macrovlak (noord-zuid, rijk-arm) maar ook door de ervaringen op microvlak, zeg maar ons dagelijks leven.

Tijdens de lezingenreeks `Studium Generale-Leerstoel Kinsbergen 2012-2013` nodigde de Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen tien deskundigen met een diverse achtergrond uit om over dit onderwerp te reflecteren. Tien gedifferentieerde lezingen, waarin conflicten telkens vanuit een andere invalshoek werden belicht.

De teksten van de lezingen worden in deze bundel opgenomen, met bijdragen van Hilde Kieboom, Patrick Allegaert, Eric Derycke, Dave Sinardet, Jan Blommaert en Ankie Vandekerckhove (in het Nederlands), van György Konrád en Tariq Ali (in het Engels) en van Riccardo Petrella (in het Frans). Vanuit hun zeer individuele visies geven ze commentaar over de wereldconflicten, over de grens tussen normaal en waanzinnig, over de tegenstellingen tussen arm en rijk, over het gebruik van de taal, over jongeren in confrontatie met ouderen. De lijst wordt aangevuld met bijdragen van Anneleen Van Offelen en Nancy Van Casteren, twee studenten die een persoonlijke reflectie geven op de lezingen en op het onderwerp conflicten.

Extra informatie:

Paperback / softback
150 pagina's
December 2013
341 gram
213 x 172 x 18 mm
EAN: 9789057183348
UPA

Bij u in huis op: donderdag
Bestel vóór: 21:00