Welkom bij onze webshop
Wij verzenden naar Nederland en België

  • Mendeltje van Keulen, Chris Aalberts,Wat doen ze daar eigenlijk?
  • Mendeltje van Keulen, Chris Aalberts,Wat doen ze daar eigenlijk?
Mendeltje van Keulen, Chris Aalberts,Wat doen ze daar eigenlijk?
Wat doen ze daar eigenlijk?
Gesprekken met Nederlandse Europarlementariƫrs
€ 23.50
Levertijd: 5 tot 7 werkdagen


Elke vijf jaar zijn er in Nederland verkiezingen voor het Europees Parlement. Het is voor burgers lastig omeen beargumenteerde Europese stem uit te brengen. Kranten en televisie geven relatief weinig aandacht aan de Europese politiek. Daardoor hebben burgers weinig zicht op wat Nederlandse politici namens hen doen in Brussel, Straatsburg en in hun werkzaamheden in het land. Dit boek beschrijft het werk van de Nederlandse Europarlementariërs sinds 2014. Zij komen aan het woord over hun activiteiten, de resultaten waar ze trots op zijn en de manier waarop ze contact hebben onderhouden met hun achterban. Daarmee is het een must-read voor elke Europese kiezer.


Mendeltje van Keulen is lector (praktijkprofessor) Changing Role of Europe aan De Haagse Hogeschool. Hiervoor werkte ze als EU-trainer en -onderzoeker bij Instituut Clingendael, de WRR en als griffier van de commissie Europese Zaken. Ze doet onderzoek naar dewerking van de Europese Unie en geeft trainingen aan studentenen professionals bij overheden en in het bedrijfsleven.

Chris Aalberts schrijft over politiek voor ThePostOnline en onder andere het Noordhollands Dagblad. Hij schreef boeken over Europese politiek, de opkomst van rechts-populistische partijen en de lokale politiek van Den Helder. Hij doceert aan de Haagse Hogeschool en aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.
Extra informatie:

Paperback / softback
Met illustraties
April 2019
406 gram
215 x 135 x 13 mm
EAN: 9789462369221
Boom bestuurskunde

Levertijd: 5 tot 7 werkdagen