Welkom bij onze webshop
Wij verzenden naar Nederland en België

  • W. van der Kooi, S.I.B.M. Paalman, C.J. Sleeboom-van Raaij,Overgevoelig voor geluid
  • W. van der Kooi, S.I.B.M. Paalman, C.J. Sleeboom-van Raaij,Overgevoelig voor geluid
W. van der Kooi, S.I.B.M. Paalman, C.J. Sleeboom-van Raaij,Overgevoelig voor geluid
W. van der Kooi/S.I.B.M. Paalman/ C.J. Sleeboom-van Raaij
Overgevoelig voor geluid
Leven met huperacusis
€ 12.99

Levertijd: 1 tot 2 werkdagen


 Geluid: voor de één betekent het een zegen, voor de ander kan het een vloek zijn. In dit boekje willen de auteurs de aandacht vestigen op het vrij onbekende fenomeen hyperacusis. Deze overgevoeligheid voor geluid komt bij mensen én dieren voor. De hectische maatschappij, waarin het bijna nooit meer stil is, betekent voor hen een bedreiging van hun kwaliteit van leven. De vrijheid om het leven díe inhoud te geven overeenkomstig iemands wensen wordt door hyperacusis ernstig belemmerd. Stilte en rust zijn moeilijk te vinden. Te veel lawaai blijkt de belangrijkste oorzaak te zijn. In dit boekje worden verschillende aspecten van hyperacusis belicht, zowel op sociaal, medisch, spiritueel, psychologisch en psychiatrisch vlak, als op het gebied van wonen en werk.
 
Alle aspecten van overgevoeligheid voor geluid worden belicht om hiermee beter om te kunnen gaan
 
W. van der Kooi (1947) werkte 25 jaar als maatschappelijk werkster en is vanaf 1996 aan de NVVS verbonden als vrijwilligster met ervaringsdeskundigheid op het gebied van slechthorendheid, tinnitus en hyperacusis.
 
S.I.B.M. Paalman (1957) werkt sinds 1985 als natuurarts. Zij is ervaringsdeskundige met betrekking tot hyperacusis en tinnitus.
 
C.J. Sleeboom-van Raaij (1947) werkt sinds 1984 als eerste psychiater in Nederland in de hulpverlening aan mensen met gehoorproblemen, zoals doofheid, slechthorendheid, tinnitus, hyperacusis en doofblindheid.

Extra informatie:
Ankertjes 336
Paperback / softback
128 pagina's
Met illustraties
April 2010
136 gram
180 x 120 x 12 mm
EAN: 9789020203844
Uitgeverij AnkhHermes

Levertijd: 1 tot 2 werkdagen