Welkom bij onze webshop
Wij verzenden naar Nederland en België

  Werner van den Belt, Bob Hardus,De schilders van Duin-en Bollenstreek
  De schilders van Duin-en Bollenstreek
  Kunstenaarskolonies en kunststromingen in Nederland
  € 22.95
  Levertijd: 1 tot 2 werkdagen
  Dit artikel is aanwezig in onze winkel


  Ze hebben een bijna magische aantrekkingskracht: de bloembollen. Jaarlijks bezoeken meer dan een miljoen toeristen de Keukenhof in Lisse, het landschapspark waar sinds 1950 op initiatief van kwekers en exporteurs voorjaarsbloeiende bloembollen worden getoond. De bloembollenvelden behoren tot de meest karakteristieke landschappen van Nederland.

  Claude Monet was er dol op. Hij beklaagde zich erover dat zijn palet niet toereikend was om de bollen goed te kunnen schilderen. Vincent van Gogh ging hem voor, Ferdinand Hart
  Nibbrig en de Amerikaanse kunstenaar George Hitchcock volgden snel daarna. De Nederlandse kunstschilder Anton Koster maakte er zelfs zijn specialiteit van en werd door zijn vrienden Anton Tulp genoemd.

  Waar komen de bollenvelden vandaan? Hoe hebben ze zich ontwikkeld en waarom juist in de Duin- en Bollenstreek? En vanwaar de fascinatie van juist buitenlandse kunstenaars om de jaarlijkse explosie van kleuren in de lente met verf of fotocamera te verbeelden? Dit boek beschrijft voor het eerst de geschiedenis van het bollenveld in de kunst tot aan de dag van vandaag. Recent werk van Daniel Buren en Andreas Gursky laat zien dat de belangstelling voor het bollenlandschap nog steeds springlevend is.


  Extra informatie:
  Kunstenaarskolonies en kunststromingen in Nederland
  Hardback
  240 pagina's
  Met illustraties
  Maart 2021
  800 gram
  205 x 205 x 25 mm
  EAN: 9789462584266
  Uitgeverij WBOOKS

  Levertijd: 1 tot 2 werkdagen
  Dit artikel is aanwezig in onze winkel